Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τι είπε στον εισαγγελέα ο Αλβανός βαρυποινίτης που έσφαξε τον σωφρονιστικό

Τι έλεγε το σημείωμα

«Το έκανα γιατί εμένα μου στερήσατε δυο ζωές..» Αυτά ήταν τα  λόγια που φέρεται να είπε ενώπιον του Εισαγγελέα της Άμφισσας,   ο Αλβανός βαρυποινίτης που μαχαίρωσε τον υπαρχιφύλακα στις φυλακές του Μαλανδρίνου...


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, όλα έγιναν στις 12.10 το μεσημέρι της Τρίτης. Εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β’ Πτέρυγας μαζί με 2 συναδέλφους του και έκλειναν τα κελιά. Στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας μαζί με δυο άλλους υπαλλήλους για να κλείσουν κι εκείνοι τα κελιά.
«‘Άκουσα φωνές και βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα . Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο.   Ο δράστης μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα , που ήταν γεμάτο αίματα» κατέθεσε χαρακτηριστικά ο σωφρονιστικός υπάλληλος.

Στο σημείωμα έγραφε:

«Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ’ τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζετε και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω  και γω μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».
Η επίθεση σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πισώπλατα και ο δράστης χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα της πόρτας.

Τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο Αλβανός κρατούμενος

Ο Ιλί Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή . Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο φτάνει τα 16 χρόνια και  5 μήνες.
-Στις 27/5/2006 αποφυλακίζεται με όρους μετά από σχετικό αίτημά του και αφού έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.
  • Στις 4/3/2007  προφυλακίζεται ξανά για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού και ληστεία. Ο κατηγορούμενος είχε μπει στο σπίτι τους στο Νέο Ηράκλειο, για να κλέψει χρυσαφικά.
  • Πρωτοδίκως καταδικάζεται σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες.
  • Επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο Καρέλι κρατείτο  στη  Β’ πτέρυγα των φυλακών , εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης πιάνει για δυο.
Έτσι έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών , είχε δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Η μητέρα του που βρισκόταν στην Ιταλία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και απεβίωσε.
Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 ο  Καρέλι υπέβαλε το αίτημα το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν , όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές)  απορρίφθηκε.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.