Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Όργιο ασυδοσίας στις Κυπριακές Αερογραμμές


Υπάλληλος πήρε αναρρωτική άδεια 200 ημερών για να γλιτώσει την απόλυση. Αναφορές βουλευτών ότι η Διοίκηση του "έκανε πλάτες". Περιπτώσεις ανάκλησης απολύσεων για ανθρωπιστικούς λόγους!..

Την πόρτα της εξόδου σε 399 υπαλλήλους της έδειξαν οι Κυπριακές Αερογραμμές στο πλαίσιο της ριζικής αναδιοργάνωσης της εταιρίας προκειμένου ο κυπριακός κρατικός αερομεταφορέας να καταστεί βιώσιμος.

Παραταύτα, υπάρχουν ενδείξεις, όχι αποδείξεις, για πιθανά μαγειρέματα, καθώς ανακλήθηκαν απολύσεις οριζένων για... ανθρωπιστικούς λόγους, ενώ έρχεται στο φως και περίπτωση υπαλλήλου που ενώ η θέση του επρόκειτο να καταργηθεί, πήρε αναρρωτική άδεια 200 ημερών!

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο newsit.com.cy, υπάλληλος του οποίου η θέση τελούσε υπό κατάργηση, ασθένησε λίγες μέρες πριν του κοινοποιηθεί ο πλεονασμός του, κάτι το οποίο εγείρει εύλογα ερωτήματα, την στιγμή μάλιστα που βουλευτές εξαπολύουν κατηγορίες ότι η διοίκηση του "έκανε πλάτες"..., κάτι το οποίο αρνείται κατηγορηματικά η διοίκηση.

Ακριβώς προτού του γίνει λοιπόν επίδοση της απόλυσής του, εκείνος ασθένησε, προσκομίζοντας το απαραίτητο πιστοποιητικό ιατρικής γνωμάτευσης.

Ο εν λόγω υπάλληλος έλαβε ούτε λίγο, ούτε πολύ 200 ημέρες αδείας, για πνευμονοπάθεια, πρόβλημα το οποίο παρουσίασε ξαφνική επιδείνωση, ενώ κατά την περίοδο νοσηλείας του, υπεβλήθη και σε χειρουργική επέμβαση μηνίσκου, αλλά και στην μύτη, λόγω αναπνευστικού προβλήματος.

Το αποτέλεσμα, ήταν, λόγω της κείμενης νομοθεσίας, να μην καταργηθεί η θέση του εν λόγω υπαλλήλου, όσο αυτός ασθενούσε, δηλαδή για περίπου ένα έτος, πληρώνοντάς του τις 175 ημέρες από τις 200 συνολικά που διήρκησε η άδεια ασθενείας του.

Για 112 ημέρες έλαβε πλήρεις αποδοχές, για τις 63 ημέρες το ήμισυ των απολαβών του, ενώ για 25 ημέρες δεν πληρώθηκε από τις Κ.Α.

Οι Κ.Α. δεν αποδέχονται τις αιτιάσεις των βουλευτών, ότι έτυχε ειδικής μεταχείρησης ο συγκεκριμένος υπάλληλος και ότι αρμόδιος λειτουργός της εταιρείας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ενώ σε κάποια δεδομένη στιγμή ο εν λόγω υπάλληλος απεστάλη σε γιατρό.

Με την παρέλευση των 200 ημερών αδείας του υπαλλήλου, του επιδόθηκε εν τέλει η επιστολή πλεονασμού του.

ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ Κ.Α.

Οι πιλότοι του εθνικού αερομεταφορέα προσφεύγουν στα δικαστήρια, καταδικάζοντας «την πρακτική της διατήρησης υπεράριθμου προσωπικού και τμημάτων και ταυτόχρονα της μείωσης του στόλου και του δικτύου πτήσεων της εταιρείας».

Σε ερώτηση πού αποδίδει τη στασιμότητα, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ αναφέρθηκε σε «κομματικές παρεμβάσεις» και υπέδειξε ότι αυτή τη στιγμή οι ΚΑ διαθέτουν περίπου 100 υπαλλήλους ανά αεροσκάφος, ενώ μια «σωστή αερογραμμή» πρέπει να διαθέτει 60-65 υπαλλήλους για κάθε αεροσκάφος.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ έκανε λόγο για στασιμότητα που παρατηρείται τους τελευταίους τρεις μήνες στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, μεταφέροντας την έντονη ανησυχία των πιλότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.