Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Παγκόσμιος θρήνος: «Υγρός τάφος» για 287 παιδιά στη Ν. Κορέα [ΒΙΝΤΕΟ]

- Εστελναν SMS με «αντίο» ενώ βυθίζονταν!
- Συγγενείς των θυμάτων επιτέθηκαν με μπουκάλι στον Πρωθυπουργό της χώρας

"Γιαγιά, νομίζω θα πεθάνω". Αυτό είναι μόνο ένα από τα δεκάδες συγκλονιστικά μηνύματα που έστειλαν οι μικροί μαθητές στους δικούς τους ανθρώπους, λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί και μετατραπεί στον "υγρό τους τάφο". Διαβάστε στο planet-greece πώς η εκδρομή της χαράς έγινε ταξίδι θανάτου...



Η μικρή Park Ji Yoon δεν ήθελε να πάει στην εκπαιδευτική εκδρομή με το σχολείο της γιατί μισούσε τα καράβια.

Στο τηλεφώνημα στη γιαγιά της η οποία τη μεγάλωσε γιατί οι γονείς της δουλεύουν, δώδεκα ώρες αφότου το πλοίο είχε αποπλεύσει με τα παιδιά, η φωνή της Park Ji Yoon έτρεμε. Είχαν μιλήσει και νωρίτερα, λέει η γιαγιά της, Kim Ok Young, 74 ετών, όταν η μικρή είπε πως δεν είχαν φτάσει ακόμα.

Αυτό το τηλεφώνημα όμως, ήταν διαφορετικό.

Το πλοίο βυθίζεται, είπε η Ji Yoon.

«Γιαγιά, νομίζω θα πεθάνω», είπε. «Το πλοίο βυθίζεται και κρατιέμαι από τα κάγκελα» συνέχισε και το τηλέφωνο έκλεισε.

Άλλη μια φορά κατόρθωσε να πιάσει η γιαγιά την εγγονή στο τηλέφωνο, αλλά το μόνο που είπε η μικρή ήταν πως έπρεπε να κλείσει. Λίγο αργότερα η Kim Ok Young έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό, που περιείχε όμως μόνο ένα γράμμα, που δεν σήμαινε τίποτα.

Από τότε η ηλικιωμένη γυναίκα περιμένει να μάθει την τύχη της πολυαγαπημένης της εγγονής, που αγνοείται όπως και περισσότερα από περίπου 300 άτομα, πολλοί από αυτούς συμμαθητές της στο σχολείο.

«Την πιέσαμε να πάει» λέει η γιαγιά, «γιατί θα το μετάνιωνε αν δεν πήγαινε με τα παιδιά, και τώρα το μετανιώνουμε εμείς»...

Ανείπωτος θρήνος: 287 παιδιά στον "υγρό τάφο"

Η ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας, με τη βοήθεια δυτών, συνεχίζει για δεύτερη μέρα την έρευνα για την ανεύρεση των 287 -τελικά- αγνοούμενων, του τραγικού ναυαγίου στη νότια ακτή της Νοτίου Κορέας του κρουαζιερόπλοιου Sewol που μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα και 150 οχήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως ισχυρών προβολέων, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Οι οικογένειες που έχουν συγκεντρωθεί στην αποβάθρα της παράκτιας πόλης Τζίντο είναι οι τραγικές φιγούρες του ναυαγίου, καθώς οι ελπίδες τους εξανεμίζονται όσο περνά ο χρόνος. Μέχρι στιγμής, 179 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους εννιά ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τις τραγικές στιγμές πριν τη βύθιση του πλοίου.



Κανένας συντονισμός...

«Τα κύματα έσκαγαν στο πλοίο και ξαφνικά ήταν σαν να έγειρε βίαια. Ο κόσμος στριμώχτηκε και δε μπορούσε να βγει από τις καμπίνες του γιατί δε κατάφερνε να ανοίξει την πόρτα. Το πλοίο έγειρε σε γωνία περίπου 60 μοιρών και σιγά - σιγά έγειρε σε γωνία 90 μοιρών πριν αναποδογυρίσει και τότε ήταν που σώθηκα εγώ», δήλωσε ένας τραυματίας στην κάμερα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

«Φώναζα περίπου 30 - 40 λεπτά, αντικείμενα έπεφταν και ο κόσμος γλιστρούσε προς τα κάτω», είπε ένας νεαρός διασωθείς.







Επιτέθηκαν με μπουκάλι στον Πρωθυπουργό

Ο πατέρας ενός παιδιού του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό, αναφέροντας πως μαζί με άλλους γονείς νοίκιασαν βάρκες προκειμένου να πάνε μόνοι τους στο σημείο του ναυαγίου και να ψάξουν για τους ανθρώπους τους

Γονείς πέρασαν τη νύχτα στην αποβάθρα με τα μάτια στραμμένα στη θάλασσα, προς το σημείο όπου συνεχίζονταν υπό το φως των προβολέων οι έρευνες.

Ορισμένοι βεβαιώνουν ότι έλαβαν μηνύματα από τα παιδιά τους, που ήταν παγιδευμένα στο εσωτερικό του πλοίου μετά το ναυάγιο, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν διασταυρωθεί.

Στην απελπισία των συγγενών προστίθεται η οργή απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, που κατηγορούνται για αδιακρισία, και απέναντι στις αρχές.

Ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Χονγκ-Γουόν, που ήρθε στο νησί για να συμπαρασταθεί στους συγγενείς, βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των ανθρώπων που τον τραβούσαν από το σακάκι και του πετούσαν νερό και μπουκάλια.

Μία μητέρα του έκοψε τον δρόμο όταν προσπάθησε να φύγει από το γυμναστήριο. «Μην φεύγετε έτσι κ. πρωθυπουργέ. Πείτε μας τι σκοπεύετε να κάνετε», του είπε.

Η οργή κατευθύνεται και προς το πλήρωμα που έδωσε την εντολή στους επιβάτες να παραμείνουν στις θέσεις τους ή στις κουκέτες τους μετά το τράνταγμα που ακινητοποίησε το πλοίο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.