Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων στο ναυάγιο [ΒΙΝΤΕΟ]

Μικροί μαθητές η πλειοψηφία των αγνοουμένων

Αφόρητη είναι η πολύωρη αναμονή για τους γονείς των εκατοντάδων αγνοούμενων μαθητών, μετά το ναυάγιο του πλοίου Sewol στα ανοικτά της Νοτίου Κορέας...


Από τους 462 επιβαίνοντες στο οχηματαγωγό πλοίο, που απέπλευσε από το λιμάνι Incheon αργά την Τρίτη, περίπου 340 πιστεύεται ότι είναι μαθητές του ίδιου σχολείου έξω από τη Σεούλ, που ταξίδευαν στο νησί Jeju.
Η αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται υπό το φως φωτοβολίδων, αν και οι δύτες έχουν πλέον αναστείλει τις προσπάθειες εντοπισμού εγκλωβισμένων στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς έχει βυθιστεί σχεδόν ολόκληρο.



«Τα δάκρυά μου έχουν στερέψει», λέει η μητέρα ενός αγνοουμένου. «Εξακολουθώ να ελπίζω πως οι διασώστες κάνουν τα πάντα για να φέρουν τα παιδιά πίσω στις μανάδες τους», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα ένας πατέρας ανέφερε πως 10 γονείς μίσθωσαν ένα σκάφος και δύτη για να σπεύσει στην περιοχή του ναυαγίου, με την ελπίδα να εντοπίσει ζωντανά τα παιδιά τους.
«Είμαι οργισμένος», είπε στους δημοσιογράφους. «Λένε πως η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, αλλά πληροφορούμαστε πως είναι ψέματα!»
Νότια Κορέα - Ναυάγιο - Πλοίο

Την οργή των συγγενών αντιμετωπίζουν και ορισμένοι δημοσιογράφοι στην πόλη Τζίντο, καθώς σε κάποια στιγμή μεταδόθηκε εσφαλμένα πως 338 μαθητές και δάσκαλοι περισυλλέγησαν από την περιοχή του ναυαγίου. Σε γκάφα υπέπεσαν και οι νοτιοκορεατικές αρχές, οι οποίες νωρίτερα ανακοίνωσαν πως 368 άτομα διασώθηκαν και η τύχη μόνο 100 επιβαινόντων εξακολουθεί να αγνοείται. Στη συνέχεια, όμως, ανασκεύασαν, δηλώνοντας πως επρόκειτο για «λανθασμένη εκτίμηση».

Το τελευταίο επίσημο ανακοινωθέν κάνει λόγο για 4 νεκρούς και 174 διασωθέντες από τους 462 επιβαίνοντες στο πλοίο Sewol. Κάτι που σημαίνει πως αγνοείται η τύχη 284 ανθρώπων.
Η Jeong Kyung-mi, μητέρα ενός 17χρονου κοριτσιού στάθηκε τυχερή, αφού έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο από την κόρη της, που τη διαβεβαίωνε πως είναι ζωντανή και ασφαλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.