Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

«Φουντώνει» η φωτιά της βίας στη Βραζιλία λίγο πριν το Μουντιάλ


Μπορεί η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς σε όλο τον κόσμο να έχει ξεκίνησε, ωστόσο η διοργανώτρια χώρα διαπιστώνει ότι τον γύρο του κόσμου δεν κάνουν οι φωτογραφίες από τα έτοιμα-έστω και με προβλήματα-στάδια, αλλά από τα επεισόδια στις φαβέλες του Ρίο και της Κόπακαμπάνα...



Όπως διαπιστώνει ο ανταποκριτής της ισπανικής El Pais στη χώρα, ούτε οι «επιχειρήσεις ασφάλειας» των τελευταίων πέντε ετών, ούτε καν το μεγάλο γεγονός ότι το Μουντιάλ επιστρέφει στη χώρα με τα περισσότερα κύπελλα δεν έλυσαν το πρόβλημα.

Μπορεί οι ομάδες που διακινούν ναρκωτικά στις φαβέλες να έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα, ωστόσο, δεν έμειναν αμέτοχες, καθώς «μεταφέρθηκαν» σε άλλα σημεία της πόλης από όπου συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

Για πρώτη ίσως φορά τα επεισόδια και οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία έφτασαν μέχρι την παραλία. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα, ότι οι ιδιοκτήτες δύο ξενοδοχείων έφτασαν σε σημείο να ζητήσουν από τους πελάτες τους να μην βγουν έξω, τουλάχιστον μέχρι να εκτονωθεί η ένταση.

Αρκετοί φοβούνται και έναν ακόμα απρόβλεπτο για την ώρα παράγοντα: πώς θα αντιδράσουν οι βραζιλιάνοι σε περίπτωση που η Εθνική αποκλειστεί νωρίς από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.