«Τρεχάτε ποδαράκια μου». Το σύνθημα αυτό κυριαρχεί στους διαδρόμους της Αγίου Κωνσταντίνου, αφού οι πολύ χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις της ΔΗΜΑΡ έχουν προκαλέσει πανικό...
Αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, τα ηγετικά στελέχη έχουν διαπιστώσει ότι η σκλήρυνση του αντιπολιτευτικού λόγου, που δίνει στο κόμμα μια αίσθηση ΣΥΡΙΖΑ, και η αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό φαίνεται ότι είχαν την επίδρασή τους στους ψηφοφόρους που στήριξαν το κόμμα το 2012.
Έτσι ο Φώτης Κουβέλης, που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα στοχεύοντας, με την προσωπική του παρουσία, να ενισχύσει την εικόνα του κόμματος, επιχειρεί να επανασυνδεθεί με τους πολίτες που αναζητούν κυβερνητική σταθερότητα, περιγράφοντας τις συνθήκες κυβερνητικής συνεργασίας με κορμό είτε τη Ν.Δ. είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι ο Κουβέλης, αδειάζοντας στενούς του συνεργάτες, που εσχάτως φλερτάρουν με την προοπτική του ψύχραιμου εκλογικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να περιγράφει «προοδευτικούς» όρους για να επανακάμψει σε κυβέρνηση με κορμό είτε τη Ν.Δ. είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κουβέλης ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας δεσμευτικής συμφωνίας επενδυτικού χαρακτήρα, που θα μειώσει την ανεργία κατά 10% σε τρία χρόνια, την άμεση χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη θέσπιση ευνοϊκών ρυθμίσεων για το ασφαλιστικό των ελεύθερων επαγγελματιών και την άμεση αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας με την αναβάθμιση των υποστηρικτικών μηχανισμών του κράτους προς τις επιχειρήσεις.
Ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχείρησε πρόσφατα να θέσει και άλλες προϋποθέσεις για ενδεχόμενη επανάκαμψη του κόμματος σε κυβερνητικό σχήμα σημειώνοντας με νόημα: «Δεν μπαίνω σε συγκυβέρνηση ούτε με Σαμαρά ούτε με Βενιζέλο», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δείχνοντας έτσι ότι αυτοί οι δύο ευθύνονται για την έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα.
Στόχος πάντως της ΔΗΜΑΡ είναι να ξεπεράσει το 3,5% ώστε να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή και να αποφύγει μια νέα εσωκομματική δίνη. Έτσι κι αλλιώς μπορεί στην προεκλογική αυτή συγκυρία να έχουν κοπάσει οι εσωκομματικές έριδες, αλλά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα θα έχει τις επιπτώσεις του, αφού είναι σαφές ότι το κόμμα είναι... τριχασμένο από τη στιγμή που πολλοί φλερτάρουν με τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι λιγότεροι επιθυμούν τη συνεργασία με την Ελιά και κάποιοι παραμένουν πιστοί φρουροί του Φ. Κουβέλη.
Το ζήτημα όμως είναι πώς όλοι αυτοί θα κατορθώσουν τελικά να συνεργαστούν με στελέχη που ορκίζονται ακόμα πίστη στον Γιώργο Παπανδρέου και συνεργάζονται με τη ΔΗΜΑΡ.
Μόλις προχθές ο Χάρης Καστανίδης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του με τίτλο «Η εποχή της δοκιμασίας», υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα και τη γραμμή ΓΑΠ μιλώντας για αντιδημοκρατική ανατροπή του, ενώ ο παριστάμενος και επίσης συνεργαζόμενος με τη ΔΗΜΑΡ Πάνος Μπεγλίτης έκανε λόγο για διωγμό Παπανδρέου, εκφράζοντας την ελπίδα «κάποτε να αποδοθεί δικαιοσύνη για να γαληνέψουν οι ψυχές μας». Τέλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, που υπεραμύνθηκε του δημοψηφίσματος, έκανε κι αυτή λόγο για ανατροπή του ΓΑΠ.
Να δούμε λοιπόν μετεκλογικά αν θα παραμείνει σε ισχύ η συνεργασία ή τα παραδοσιακά στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα εκφράσουν τη δυσανεξία τους στην επέλαση παπανδρεϊκών στελεχών...
πηγή: Το Ποντίκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.