Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξετάζει η Δύση


Tην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία εξετάζουν ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία, κατηγορώντας τη Μόσχα πως δεν βοηθά στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία...



Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ της εξέτασης νέων κυρώσεων, και είπε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πως η Μόσχα δεν έχει κάνει αρκετά για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης, τόσο η Γαλλική Προεδρία όσο και ο Λευκός Οίκος έκαναν αναφορά σε νέες κυρώσεις.

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κάλεσαν να υπάρξει άμεση αντίδραση της G7 και αναφέρθηκαν στην υιοθέτηση νέων κυρώσεων από τη διεθνή κοινότητα εναντίον της Ρωσίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Γαλλική Προεδρίας, που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών.

Σε αυτή προστίθεται πως οι ηγέτες «υπενθύμισαν την αξίωσή τους να ευοδωθεί η δημοκρατική διαδικασία στην Ουκρανία», κρίνοντας ότι «η διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 Μαΐου είναι θεμελιώδης ώστε να μπορέσουν οι Ουκρανοί να αποφασίσουν ελεύθερα και με απόλυτη διαφάνεια για το μέλλον τους».

Προστίθεται πως «η Ρωσία, βάσει των δεσμεύσεων που ανέλαβε στη Γενεύη, πρέπει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση, απέχοντας από προκλητικές δηλώσεις ή κινήσεις εκφοβισμού».

Υπογραμμίζεται ακόμη η «ανάγκη να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η συμφωνία της Γενεύης, προκειμένου να υπάρξει επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία και να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.