Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από το τουρκικό Ναυτικό νότια της Κρήτης


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet» μία τουρκική φρεγάτα “παρενόχλησε” στις 17 Απριλίου το γερμανικό ερευνητικό σκάφος, R/V Poseidon νότια της Κρήτης...



Το παιχνίδι των εντυπώσεων προσπαθεί να παίξει το τουρκικό Ναυτικό νότια της Κρήτης με αρωγό τον τουρκικό τύπο, αφού σύμφωνα με την εφημερίδα «Milliyet» μία τουρκική φρεγάτα “παρενόχλησε” στις 17 Απριλίου το γερμανικό ερευνητικό σκάφος, R/V Poseidon, το οποίο ανήκει στο ερευνητικό Κέντρο GEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research του πανεπιστημίου του Κιέλου.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το γερμανικό πλοίο βρισκόταν 40 ναυτικά μίλια νοτίως της νήσου Γαύδου, στα διεθνή ύδατα σε περιοχή καθαρά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και δέχτηκε την επίσκεψη μίας τουρκικής φρεγάτας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας η τουρκική φρεγάτα επισκέφτηκε το γερμανικό ερευνητικό πλοίο διότι όπως αναφέρει, το R/V Poseidon βρισκόταν σε τομέα τουρκικής αρμοδιότητας και “απομακρύνθηκε” χάρη στην παρέμβαση του τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Το γερμανικό πλοίο όπως έχει καταγραφεί σε σχετική ιστοσελίδα που παρακολουθεί τις κινήσεις των πλοίων στην Μεσόγειο, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 13 Απριλίου ανατολικά της Μάλτας και μέχρι τις 17 Απριλίου είχε φτάσει νότια δυτικά του Κουφονησίου νότια του ανατολικού άκρου της Κρήτης.

Στην περιοχή αυτή το επισκέφτηκε μία τουρκική φρεγάτα η οποία περιπολούσε νότια της Ρόδου.

Η φρεγάτα δεν προέβη σε κάποια άλλη κίνηση πέρα από το να πλησιάσει σε κάποια απόσταση το γερμανικό πλοίο.

Ακολούθως το γερμανικό ερευνητικό πλοίο κατευθύνθηκε ανενόχλητο βόρεια προς τις ακτές της Κρήτης με ρότα προς τα δυτικά, ενώ το τουρκικό πλοίο επέστρεψε στην αρχική περιοχή περιπολίας του.

Το περιστατικό αυτό αξιοποιήθηκε από τον τουρκικό Τύπο, ο οποίος προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα ενός σοβαρού περιστατικού αφού ο αρθρογράφος επέλεξε να χαρακτηρίσει το περιστατικό ως «Θερμή συνάντηση στην Ανατολική Μεσόγειο» κάτι που απέχει εντελώς από την πραγματικότητα.

Δυστυχώς όπως φαίνεται η Τουρκία πάντα ανακαλύπτει ευκαιρίες για να δημιουργεί διαχρονικά μία εικόνα αμφισβήτησης και προβλημάτων στην περιοχή μας πολλές φορές με τη βοήθεια του τουρκικού Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.