Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ποιός διάσημος σκηνοθέτης σταυρώθηκε επειδή... το είχε τάμα; [ΦΩΤΟ ΣΟΚ]


Ο Λάσε Σπανγκ Όλσεν είναι διάσημος Δανός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει γυρίσει και ντοκιμαντέρ για το πασίγνωστο έθιμο της αναπαράστασης της Σταύρωσης του Χριστού στις Φιλιππίνες....


Φέτος, όμως, ο Δανός σκηνοθέτης αποφάσισε να πάρει και ο ίδιος μέρος στο τελετουργικό και να καρφωθεί επί ξύλου, αναπαριστώντας το μαρτύριο του Ιησού.
Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες, παρακολούθησαν την αναπαράσταση της Σταύρωσης στο Κουτούντ, βόρεια της Μανίλα, ένα έθιμο που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60.
«Ήταν κάτι προσωπικό μεταξύ εμού και Εκείνου εκεί ψηλά», δήλωσε ο 49χρονος Λάσε Σπανγκ Όλσεν όταν τον κατέβασαν από το Σταυρό, αφαιρώντας τα καρφιά από τα χέρια και τα πόδια του. «Αισθάνομαι φανταστικά» απάντησε όταν τον ρώτησαν για το πώς ένιωθε.
Φιλιππίνες - Σταύρωση - Μεγάλη Παρασκευή
Σοκαρισμένος δήλωσε ένας Βρετανός τουρίστας: «Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αρχικά, σου προκαλεί σοκ! Δεν έχουμε κάποιο ανάλογο έθιμο στην Ευρώπη και είναι κάτι που αξίζει να δεις έστω και μια φορά».
Φιλιππίνες - Σταύρωση - Μεγάλη Παρασκευή
Ο Ρομελίτο Βεργκάρα σταυρώθηκε για 7η φορά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει τον Χριστό για το ότι έγινε καλά από μία σοβαρή ασθένεια. Πριν από αρκετά χρόνια, οι γιατροί του είπαν ότι θα έμενε παράλυτος, αλλά τους διέψευσε.
«Μετά τη Σταύρωση, αισθάνεσαι πως όλες οι αμαρτίες σου ξεπλένονται», λέει ο Βεργκάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.