Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Σκληρή απάντηση Νετανιάχου στους Παλαιστίνιους

Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες

Δεν πρόκειται ποτέ να διαπραγματευτώ με μια παλαιστινιακή κυβέρνηση που έχει την στήριξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, αναφερόμενος στη συμφωνία για....



κυβέρνηση εθνικής ενότητας που επετεύχθη στα παλαιστινιακά εδάφη την Τετάρτη με τη συμμετοχή της Χαμάς.

Νωρίτερα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε την διακοπή των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ ειρηνευτικών συνομιλιών, ενώ ο Νετανιάχου δεν άφησε κανένα περιθώριο λέγοντας πως δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους συνομιλία με μια κυβέρνηση που στηρίζεται από τη Χαμάς την οργάνωση, όπως είπε, που θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ.

Ωστόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης ο Μαχμούντ Αμπάς έχει ακόμη χρόνο για να αντιστρέψει τις εξελίξεις και να ακυρώσει αυτή τη συμφωνία με την Χαμάς.

Υπό αυτή την προϋπόθεση το Ισραήλ, είπε, είναι διατεθειμένο να συνεχίσει με ειλικρίνεια τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ελπίζω ο Αμπάς να αλλάξει τα δεδομένα, ευχήθηκε ο Νετανιάχου και συνέχισε λέγοντας πως εάν η Παλαιστινιακή ηγεσία και η Παλαιστινιακή κυβέρνηση είναι έτοιμες να προχωρήσουν με ειλικρίνεια στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις «θα είμαστε εκεί. Εγώ θα είμαι εκεί» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Χαμάς που έχει υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) που είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως η μόνη νόμιμη εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού υπέγραψαν ένα σύμφωνο συμφιλίωσης με απώτερο στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.