Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα για άρση ακινησίας


Χιλιάδες φορολογούμενοι μπορούν από σήμερα να πληρώσουν αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται και να επανακυκλοφορήσουν τα οχήματά τους...




Επί της ουσίας, όσοι προσέλθουν τις επόμενες ημέρες, θα πληρώσουν μόνο τα 9/12 κι όχι το σύνολο των φετινών τελών κυκλοφορίας, έχουν από σήμερα χιλιάδες φορολογούμενοι.

Η τροπολογία της περασμένης εβδομάδας με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την ανάκτηση πινακίδων Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που έχουν κατατεθεί στις εφορίες, με την καταβολή αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους, έγινε νόμος, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και ενεργοποιήθηκε με εγκύκλιο που έστειλε χθες στις εφορίες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Έτσι, από σήμερα όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στη Δ.Ο.Υ στην οποία κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και πληρώνοντας τα 9/12 των τελών κυκλοφορίας του έτους 2014 μπορούν να τις πάρουν πίσω και να επανακυκλοφορήσουν τα οχήματά τους.

Οι διατάξεις που ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα προβλέπουν ότι ειδικά για το 2014 «σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται αναλογικά μόνο για τους υπόλοιπους μήνες του έτους, συμπεριλαμβανομένου και του μήνα εντός του οποίου γίνεται η άρση της ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.