Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Εμφύλιος Λαφαζάνη - Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάνε για διάλυση;

Τσίπρας: Αμφισβητείς συνέχεια τις επιλογές μου!

Στην πολιτική γραμματεία, οι δύο άνδρες ήρθαν και πάλι σε αντιπαράθεση αυτή τη φορά για το ευρωψηφοδέλτιο, με αφορμή την επιλογή του... κηπουρού του Γιώργου Παπανδρέου, από τον Αλέξη Τσίπρα...



Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα των τελευταίων ημερών ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη. Παρά τις διαβεβαιώσεις των δύο πλευρών ότι θα υπάρξει ένα μορατόριουμ ενόψει των ευρωεκλογών και ότι πέσουν οι τόνοι, στη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας οι δύο άνδρες ήρθαν και πάλι σε αντιπαράθεση με αφορμή αυτή τη φορά τις επιλογές για το ευρωψηφοδέλτιο. Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την αντίθεσή του με την πρόταση της ηγεσίας να περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο Κρίτωνας Αρσένης, με αποτέλεσμα να.. εκραγεί ο κ. Τσίπρας, που τον κατηγόρησε ότι θέτει συνεχώς θέματα και αμφισβητεί διαρκώς επιλογές της ηγεσίας.

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε στον κ. Λαφαζάνη την ευθύνη ότι λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου υπάρχει εσωστρέφεια στο κόμμα και ότι η συζήτηση πάει ακόμη και στο θέμα του ευρώ. Κατά πληροφορίες τον προκάλεσε μάλιστα να… λύσουν τις διαφορές τους σε ειδική συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, ακόμη και σε συνέδριο.

Ο κ. Λαφαζάνης, που μάλλον αιφνιδιάστηκε από την επιμονή της ηγετικής ομάδας στο πρόσωπο του κ. Αρσένη, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θέτει θέμα ευρώ και ότι μιλά πάντα μέσα στα όργανα του κόμματος.

Η ένταση έληξε με διενέργεια ψηφοφορίας επί της υποψηφιότητας του κ. Αρσένη – που τελικά εγκρίθηκε με πλειοψηφία – ενώ ο κ. Λαφαζάνης αποχώρησε λίγο αργότερα.

Η πολιτική γραμματεία ενέκρινε ομόφωνα πέντε υποψηφιότητες και στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρόεδρος γιατρών του κόσμου και γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, Νικήτας Κανάκης, ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης, η πανεπιστημιακός Πέπη Ρηγοπούλου, ο δημοσιογράφος της Αυγής Γιώργος Κυρίτσης και η εργατολόγος Μαρία Καραμεσσήνη.

Για τις δύο κενές θέσεις η Κουμουνδούρου περιμένει ακόμη την απάντηση του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ η μια θα καλυφθεί από εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.