Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τέλος οι πιστωτικές κάρτες και τα ΡΙΝ. Θα τα κάνουμε όλα με... τις φλέβες μας!


Οι χάκερ κατάφεραν να σπάσουν τους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ειδικοί πήγαν ένα βήμα πιο κάτω δημιουργώντας σαρωτές που θα ξεκλειδώνουν με τις φλέβες μας...






Πέρσι χάκερς της Chaos Computer Club, κατάφεραν να ξεγελάσουν το Apple TouchID , το οποίο ξεκλειδώνει το iPhone 5S δημιουργώντας ένα αντίγραφο των υπολειμμάτων των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Σήμερα είναι εύκολο να δημιουργηθούν προϊόντα απομίμησης που ξεγελούν την τρέχουσα τεχνολογία σάρωσης. Ειδικοί κατασκευάζουν σαρωτές που προσδιορίζουν με το σχέδιο των φλεβών στο χέρι σας.

Ακόμη και τα δίδυμα έχουν διαφορετική δομή φλεβών στα χέρια τους, με αποτέλεσμα η σάρωση της παλάμης να μπορεί να χρησιμεύσει ως βιομετρική αναγνώριση για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Μια από τις εταιρίες που έχει δημιουργήσει σαρωτή παλάμης είναι η Fujitsu. Πρόκειται για την τεχνολογία PalmSecure που έχει αναπτύξει η ιαπωνική εταιρεία, η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρες για να σαρώσει τις φλέβες που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της παλάμης του χρήστη.

Αξιοσημείωτη είναι η ανάγκη κυκλοφορίας αίματος στις φλέβες για να λειτουργήσει ο αισθητήρας. Η Fujitsu υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη βιομετρική τεχνολογία έχει πιθανότητα λανθασμένης αποδοχής μόλις 0,00008% και λανθασμένης απόρριψης 0,01%.

Εκπρόσωπος της Fujitsu στο Computer World δήλωσε ότι κανένας δεν κατέχει σήμερα τη σχετική τεχνολογία η οποία είναι σαφώς ασφαλέστερη από την απλή σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τέτοιου είδους σαρωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώσετε τα πάντα, από το τηλέφωνό σας μέχρι την πόρτα των σπιτιών σας.

Πηγή: qz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.