Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ιράν: Μητέρα σταμάτησε την εκτέλεση του δολοφόνου του παιδιού της [ΦΩΤΟ]


Μια συγκλονιστική σκηνή διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης εκτέλεσης στο Ιράν που ενώ επρόκειτο να είναι μια ακόμα από τις δεκάδες που γίνονται στη χώρα, έγραψε ιστορία...

Ο νεαρός Μπαλάλ πριν από επτά χρόνια είχε σκοτώσει τον 18χρονο Αμπντουλάχ Χοσεϊνζαντεχ μαχαιρώνοντάς τον πάνω σε έναν εφηβικό καβγά και καταδικάστηκε σε θάνατο. Σύμφωνα με την ιρανική παράδοση, την εκτέλεση του θα πραγματοποιούσαν οι γονείς του θύματος.
Ωστόσο, η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική.
Ενώ ο Μπαλάλ ήταν ανεβασμένος στο ικρίωμα και είχε τα μάτια του καλυμμένα και τη θηλιά ήδη περασμένη στο λαιμό του, η μητέρα του Αμπντουλάχ τον πλησίασε και αντί να τον σπρώξει και να τον σκοτώσει τον χαστούκισε απλά.


Αμέσως μετά ο πατέρας του Αμπντουλάχ αφαίρεσε σε μια συμβολική κίνηση τη θηλιά, χαρίζοντας τη ζωή στον άντρα που είχε σκοτώσει το γιο του.
Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν ακόμα πιο συγκλονιστικές. Η μητέρα του Μπαλάλ πλησίασε την μητέρα του θύματος, την αγκάλιασε και άρχισε να την ευχαριστεί, καθώς και οι δύο ξεσπούσαν σε λυγμούς.
Χρειάστηκαν έξι χρόνια ώστε το δικαστήριο να επιβάλει τη θανατική ποινή στον νεαρό. Οι γονείς του θύματος είχαν αλλάξει γνώμη αρκετές φορές ώσπου να καταλήξουν πως τελικά θα προχωρούσαν στη διαδικασία. Αυτοί ήταν και οι μόνοι που θα μπορούσαν σύμφωνα με τη παράδοση και τη νομοθεσία να επιβάλουν ή να ακυρώσουν τον απαγχονισμό.


Τελικά, η μητέρα του νεκρού αποφάσισε να πράξει αυτό που έκανε γιατί και τα δυο παιδιά ήταν πολύ νέα και πως η αφέλεια του δολοφόνου του παιδιού της ήταν η αιτία της δραματικής εξέλιξης. Μάλιστα, τρεις μέρες πριν την εκτέλεση είχε δει σε όνειρο το γιο της ο οποίος την καθησύχαζε πως είναι σε ένα γαλήνιο μέρος και πως δεν θα έπρεπε να θρηνούν και να ζητούν εκδίκηση.
Εκπρόσωπος από τη Διεθνή Αμνηστία ανακοίνωσε πως τα νέα αυτά ήταν μια χαρμόσυνη εξέλιξη. Βέβαια, ο Μπαλάλ πιθανότατα δεν θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά θα επιστρέψει στη φυλακή, αυτό είναι ένα πρώτο βήμα που δείχνει μια μικρή αλλαγή στην αυστηρή νοοτροπία του Ιράν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την περασμένη χρονιά οι δημόσιες εκτελέσεις στο Ιράν ήταν 199. Το Ιράν είναι η χώρα με τις περισσότερες εκτελέσεις παγκοσμίως μετά την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.