Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Handelsblatt: Μεταπολίτευση και πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα


Τις κακοδαιμονίες της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα υπενθυμίζει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο «40 χρόνια δημοκρατία στη νότια Ευρώπη» -και με αφορμή την επέτειο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων» στην Πορτογαλία, που σήμανε και το τέλος της δικτατορίας Σαλαζάρ...



«Μέχρι σήμερα οι Έλληνες μιλούν για ʻμεταπολίτευσηʼ , δηλαδή για πολιτική αλλαγή, αλλά στην πραγματικότητα δεν επρόκειτο για μία νέα αρχή», επισημαίνει η ανταπόκριση από την Αθήνα και εξηγεί:

«Το ελληνικό πελατειακό σύστημα και ο πολιτικός νεποτισμός δεν έχουν θιχτεί. Τόσο οι συντηρητικοί, όσο και οι σοσιαλιστές, που εναλλάσσονταν στην εξουσία μετά το τέλος της δικτατορίας, φρόντιζαν τους οπαδούς τους με διορισμούς και εξυπηρετήσεις. Αυτή η συστηματική εκμετάλλευση του κράτους, που συνοδεύεται από όλο και περισσότερα χρέη, είναι και η αιτία για την ελληνική κρίση».



Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.