Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Hongqi L5: Η πιo ακριβή κινέζικη λιμουζίνα, που κοστίζει 579.000 ευρώ!


Αρχικά , το όχημα διατέθηκε μόνο στην κινεζική κυβέρνηση ως μια λύση για την αντικατάσταση των πολυτελών εισαγώμενων αυτοκινήτων που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες των κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και των επισήμων επισκεπτών....


 Τώρα, το Hongqi L5 διατίθεται προς πώληση και για τους Κινέζους πολίτες.

Ο πρώτος ιδιώτης πελάτης είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας που πλήρωσε " τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια γουάν " , περίπου  579.000 ευρώ .
Το L5 με το ρετρό στιλ, έχει μήκος 5.555 χιλιοστά , πλάτος 2.018 χιλιοστά και ύψος 1.578 χιλιοστά. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 3.435 χιλιοστά ενώ το βάρος του αξίζει τους 3,2 τόνους.

  Η ισχύς προέρχεται από έναν αλουμινένιο  κινητήρα V12 6,0 λίτρων με  402 ίππους και συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων . Το όχημα κατασκευάστηκε από την FAW Group της Κίνας και έχει  υδρο- πνευματική ανάρτηση , καθώς και  σύστημα 4WD .

  Δεν έχει μεγάλη σημασία , όμως να σημειώσουμε ότι η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 200 χλμ/ώρα  και καταναλώνει 20 λίτρα βενζίνης στα  100 χλμ. .

πηγή: news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Ε, οχι και 569.000 γι αυτο το τεχνολογικα και αισθητικα αισχρο αυτοκινητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.