Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Χόκινγκ: "H τεχνητή νοημοσύνη είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην ανθρωπότητα"


Ο Στίβεν Χόκινγκ, ο διάσημος Βρετανός επιστήμονας, εξέφρασε τις ανησυχίες του στον βρετανικό Τύπο για το τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα αν εξελιχθεί η τεχνητή νοημοσύνη...

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην ανθρωπότητα», επισημαίνει στον Independent ο διάσημος φυσικός και σημειώνει ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί επειδή οι μηχανές τεχνητής νοημοσύνης εξελίσσονται διαρκώς.
Ο επιστήμονας υπογραμμίζει ότι από το 1965 που ο επιστήμονας Irving Good έκανε την διαπίστωση ότι οι μηχανές με υπεράνθρωπη νοημοσύνη θα μπορούσαν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, η εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ανθρωπότητα τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τον ίδιο από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να επηρεαστούν πολλοί διαφορετικοί τομείς, όπως η πολιτική, με την χειραγώγιση κάποιων ηγετών, η ανάπτυξη των όπλων, αλλά ακόμα και η ιατρική.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Χόκινγκ ίσως έβλεπε πολύ Matrix ή Terminator, αλλά το ερώτημα είναι, ό,τι κατάφεραν ο Τζέιμς Κάμερον και οι αδελφοί Γουατσόφσκι στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θα μπορέσουν να το καταφέρουν και οι επιστήμονες στο μέλλον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.