Σάββατο 17 Μαΐου 2014

O καιρός του Σαββάτου [ΒΙΝΤΕΟ]


Το Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα βορειοανατολικά όπου πιθανόν τις πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρά και το Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ....


 Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ.

Στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα Ηπειρωτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κεφαλονιά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση καιρού για 18/05/2014

Την Κυριακή αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια Ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.