Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Οι λόγοι που δεν μπήκε στην κυβέρνηση η Έλενα Ράπτη

Της Στέλλας Νοβάκη / ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λίγες είναι οι γυναίκες που η ευφυΐα τους υπερισχύει της ομορφιάς τους, όσο ακαταμάχητες κι αν είναι. Το να αποτελείς, μάλιστα, πρότυπο, να εκτίθεσαι στη δημοσιότητα και παράλληλα να παλεύεις με τα στερεότυπα είναι βαρύ φορτίο, ιδιαίτερα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπου δύσκολα θα...


 κερδίσεις όχι μόνο την εμπιστοσύνη των ανδρών, αλλά και τον σεβασμό και την εκτίμησή τους.

Η Ελενα Ράπτη, η όμορφη βουλευτίνα της Θεσσαλονίκης, ξέρει πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να πρωταγωνιστείς στη δημόσια ζωή της χώρας και παράλληλα να δίνεις καθημερινά εξετάσεις για να πείσεις πως πίσω από την εμφάνιση κρύβεται η ουσία μιας δυνατής προσωπικότητας, ικανής να σταθεί στην αίθουσα ενός Δημοτικού Συμβουλίου και να παλέψει για τα συμφέροντα των δημοτών της, αλλά και στα βουλευτικά έδρανα παλεύοντας για το συμφέρον της χώρας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Ελενα φαίνεται ότι... πέρασε τις εξετάσεις με άριστα και κατάφερε από το «η ωραία Ελένη της Βουλής» να γίνει η δραστήρια βουλευτίνα της Θεσσαλονίκης, με πλούσιο κοινωνικό έργο, με έντονο πολιτικό λόγο, καλά διαβασμένη και συντεταγμένη με τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας, με το όνομά της να ακούγεται τόσο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης όσο και μεταξύ αυτών που υπήρχαν στις λίστες του πρωθυπουργού εν όψει ανασχηματισμού. Κάπου εδώ, όμως, μπαίνει τελεία στην πολιτική ανέλιξή της. Ισως τα φώτα του προβολέα, που τελευταία εστίασαν περισσότερο στην προσωπική της ζωή, να ενόχλησαν κάποιους και έτσι να έβαλαν φρένο, προσωρινά, στα σχέδιά της και στην πολιτική της πορεία, που όχι μόνο ξεκίνησε δυναμικά, αλλά συνέχισε ανοδικά, ακόμη και σε καιρούς δύσκολους για τη Ν.Δ.

ΠΑΡΑΠΟΝΟ

ο ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης δεν είναι κάτι για το οποίο η Ελενα Ράπτη νιώθει πικρία. Αλλωστε, η κοινοβουλευτική της δράση συνεχίζεται, με την ίδια να εξακολουθεί να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, όχι μόνο στην Περιφέρειά της, αλλά και σε όλη τη χώρα.
Αυτό που τη δυσαρεστεί, όμως, και το έχει δηλώσει είναι όταν η προσωπική της ζωή μπαίνει μπροστά, θολώνοντας ή αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο τη βουλευτική της ιδιότητα. Παραδέχεται, φυσικά, ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης είναι δικό της. Αν μετρήσει κανείς τα εξώφυλλα των lifestyle περιοδικών με την Ελενα Ράπτη, στη συντριπτική τους πλειονότητα αναφέρονται στην προσωπική της ζωή, με πολυσέλιδα αφιερώματα για νέους και παλιούς έρωτες, πλαισιωμένα από φωτογραφίες από το ανελέητο κυνηγητό των φωτογράφων για μια πόζα της βουλευτίνας με μαγιό ή με τον νέο της σύντροφο.
Το επικοινωνιακό παιχνίδι η Ελενα Ράπτη το γνωρίζει πολύ καλά και έχει γίνει πια... ειδήμων στη διαχείριση τέτοιων θεμάτων. Ποτέ δεν υποκρίθηκε, άλλωστε, ότι είναι κάτι διαφορετικό από τους ανθρώπους της ηλικίας της. Η ίδια επέλεξε να δώσει στη ζωή της περισσότερο χώρο στον έρωτα, μιας και για πολλά χρόνια θυσίασε πολλά από την προσωπική της ζωή για την πολιτική και την κοινωνική της δράση, αφού ούτε στιγμή δεν εγκατέλειψε την Κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη», της οποίας είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, πρωτοστατώντας σε όλες τις δράσεις της. Παράλληλα, έχει «οργώσει» την Ελλάδα ως μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ενημερώνοντας γονείς και παιδιά για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Εχει παραδεχθεί κατά καιρούς ότι δεν ζει μια φυσιολογική ζωή, γιατί μπορεί να έχει, λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας, πολλές και συναρπαστικές εμπειρίες, ωστόσο οι ευθύνες είναι τεράστιες και στερείται αρκετά πράγματα. Ωστόσο, εκτός από βουλευτίνα με έντονη προσωπικότητα και κοινωνικές ευαισθησίες, η Ελενα Ράπτη είναι και μια νέα και όμορφη γυναίκα, κάτι για το οποίο είναι περήφανη, φροντίζει και αγαπάει τον εαυτό της και, όπως οι περισσότεροι, έτσι και εκείνη δεν κρύβει τα αισθήματά της. Οπως πολλές φορές έχει πει, δεν υπάρχει πιο σωστή συμπεριφορά από το να είσαι αληθινός. Γι’ αυτό, άλλωστε, και μίλησε για τον έρωτά της και τη σχέση της με τον μικρότερο σε ηλικία τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα, που κατά πολλούς... της κόστισε ακόμη και την υπουργοποίησή της.

Από τη στιγμή που «έσκασε» η πρώτη φήμη για τη σχέση τους, ξεκίνησε -και συνεχίζεται ακόμη- ο «βομβαρδισμός» των lifestyle περιοδικών με παπαράτσι φωτογραφίες του ζευγαριού σε κάθε βήμα τους, σε κάθε έξοδό τους, ακόμη και σε κοινές δραστηριότητές τους, όπως η συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο.
«Νιώθω στριμωγμένη, περιορισμένη. Ενώ στην αρχή ήθελα να το ζήσω πιο ελεύθερα και πραγματικά, δημόσια σπάνια είμαι διαχυτική. Πάντα φροντίζω να είμαι όπως πρέπει να είμαι. Σεβόμενη τον χώρο όπου κινούμαι. Κάποιες φορές που ένιωσα ότι δεν υπήρχε κόσμος και ήμουν λίγο πιο διαχυτική, χωρίς να σκεφτώ ότι μπορεί να υπάρχει μια ψυχή κάπου κρυμμένη, το έκανα και μετά ένιωσα πρώτη εγώ άβολα όταν είδα τις φωτογραφίες. Ενιωσα άσχημα, ντράπηκα», εξομολογείται η Ελενα Ράπτη.


Παραμένει «δυνατό χαρτί»

Στην πολιτική της καριέρα η Ελενα Ράπτη είναι πάντα αφοσιωμένη στο έργο της, χωρίς να εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια και ίντριγκες και, απ’ ό,τι φαίνεται, οι ψηφοφόροι της στη Θεσσαλονίκη προτιμούν τους πολιτικούς που δεν υποκρίνονται, που βρίσκονται πιο κοντά στην κοινωνία και στους πολίτες. Πολιτικούς που ζουν, μοιάζουν και λειτουργούν όπως οι πολίτες. Πληγώνονται, ερωτεύονται, παλεύουν, προσφέρουν και επιζητούν την ισορροπία στην προσωπική τους ζωή, προκειμένου να έχουν το στήριγμα εκείνο που θα τους δώσει την ώθηση να γίνουν πιο αποτελεσματικοί, δυναμικοί και δραστήριοι. Η πολιτική είναι στο βιογραφικό της Ελενας Ράπτη από τα 22 της χρόνια, όταν και εκλέχθηκε πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Μπήκε στα βαθιά από πολύ μικρή και έμαθε να χειρίζεται άψογα τόσο την εικόνα της όσο και τη δυναμική της ως πολιτικής οντότητας. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή ως μία από τις μικρότερες και πολλά υποσχόμενες βουλευτίνες, αποτελώντας πλέον ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της Νέας Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.