Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ο καιρός της Τετάρτης και της Πέμπτης [ΒΙΝΤΕΟ]


Έρχεται ο πρώτος «μίνι» καύσωνας του καλοκαιριού και όχι μόνος του, καθώς θα τον συνοδεύει η αφρικανική σκόνη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα...



Την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια πελάγη τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό δυτικοί-βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ασθενείς και το βράδυ νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για 26/06/2014

Την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι-νοτιοδυτικοί και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο τους 39 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.