Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η άγνωστη ζωή και τα δύσκολα χρόνια του Σαμαρά


Από τα 16 του ο Sam όπως τον φωνάζουν όλοι, ο Γιώργος Σαμαράς, ήταν πολίτης του κόσμου...



Από μικρός έπαιζε μανιωδώς τένς, το οποίο λάτρευε. Χέρι και ρακέτα ήταν ένα σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Έτσι έφτιαξε την ψυχραιμία του, την οποία διατηρεί σε δύσκολες στιγμές. Όπως σε αυτή του πιο αγχώδους πέναλντι στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ελλάδας που οδήγησε την Ελλάδα στους 8 του Μουντιάλ στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Από μικρός έπρεπε να ξεχάσει τους φίλους του, την υπέροχη Κρήτη και δεν ήθελε να δείξει τη στενοχώρια του στη μητέρα του Ευτυχία, όταν έπρεπε να πάει στην ολλανδική πόλη Χέρενφεν στην ηλικία των 16.

Από την τρυφερή αυτή ηλικία ήταν πολίτης του κόσμου. Πριν καν μεταναστεύσει στην Ολλανδία ο Σαμαράς λάτρεψε το ποδόσφαιρο. Και υπεύθυνος γι' αυτό ήταν ο πατέρας του, ποδοσφαιριστής στον ΟΦΗ, τον Παναθηναίκό και στην Εθνική.

Έπειτα από 4 χρόνια, 88 παιχνίδια και 25 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ήταν πια περιζήτητος μόλις στα 21 του χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2006 η Μάντσεστερ Σίτι δαπάνησε 9 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει «το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του», όπως είπαν τότε οι άνθρωποι της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.