Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για ανασχηματισμό

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναλαμβάνει τη θέση του Στουρνάρα; Ποιες "καραμπόλες" και ποια σενάρια παίζουν...

Θέμα ωρών θεωρείται η οριστικοποίηση του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το πιθανότερο τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος...



Με φόντο τη συζήτηση και το γαϊτανάκι των ονομάτων για τον ανασχηματισμό, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο του, στη Μουρούζη. Πρόκειται για την πρώτη κατ' ιδίαν συνάντησή τους εδώ και πολύ καιρό, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άνοιξε συζήτηση για το ενδεχόμενο εισόδου της στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Συζητήθηκε, ωστόσο, το θέμα της μετάβασης της Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες, ως Επιτρόπου της χώρας μας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ερωτηματικό γύρω από τον ανασχηματισμό εξακολουθεί να παραμένει αν θα μετακινηθεί τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την… πλάστιγγα στην παρούσα φάση να δείχνει να γέρνει προς την μετακίνησή του στην ΤτΕ. Ο ίδιος, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο με δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης. «Και θέλω και δεν θέλω. Έχω δώσει πάρα πολλά στο Υπουργείο Οικονομικών, να ξέρετε, και θα είναι δύσκολη η ημέρα που θα φύγω», απάντησε σχετικά ο Γιάννης Στουρνάρας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Στουρνάρας με σημερινή δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη του για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Le Monde, ο οποίος υποστήριξε πως το Βερολίνο επέβαλε τον Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Υπουργού Οικονομικών και ότι θέλει να τον επιβάλει και στη Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος με σκοπό να γίνει μόνιμη η λιτότητα.

Πέρα από το υπουργείο Οικονομικών και τη χθεσινή αποχώρηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, τα περισσότερα ονόματα έχουν τοποθετηθεί δίπλα από τα χαρτοφυλάκια και απομένει να «κλειδώσουν», καθώς δεν αποκλείονται και αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Προτεραιότητα και στόχος του Αντώνη Σαμαρά παραμένει η πιστή τήρηση του δημοσιονομικού προγράμματος, αλλά και η διόρθωση των αδικιών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και συνεργάτες του επισημαίνουν πως ο ανασχηματισμός έχει αυτό τον στόχο, να βελτιωθεί δηλαδή το επίπεδο λειτουργίας της κυβέρνησης και να διορθωθούν προβλήματα και αρρυθμίες, προκειμένου να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο το κυβερνητικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.