Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το όζον "πνίγει" την Αθήνα

Συμβουλές από το υπουργείο Υγείας

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η άπνοια, που επικράτησαν την Τρίτη (24/06) στην Αθήνα, σε συνδυασμό με την μονίμως βεβαρημένη ατμόσφαιρα, χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου στις αρμόδιες αρχές...



Σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της πρωτεύουσας, παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17:00 στο σταθμό Λιόσια καταγράφηκε τιμή 207μg/m3 ενώ την ίδια ώρα στο σταθμό Θρακομακεδόνες, η τιμή ήταν 195μg/m3. Να σημειωθεί ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι το 180μg/m3 και το όριο συναγερμού 240μg/m3.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει τα άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.