Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Συμφωνία - ανάσα με ΗΠΑ για την βιωσιμότητα των ΕΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ]


Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρωτή Υπουργού Φώφης Γεννηματά, υπεγράφη χθές Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και της αμερικανικής εταιρείας Alliant Techsystems (ATK) για συμπαραγωγή...




πυρομαχικών.

Το πρόγραμμα διάρκειας 5 ετών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αποφέρει στα ΕΑΣ 13 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο μελλοντικά προγράμματα περιλαμβάνονται:
-η συμπαραγωγή πυρομαχικών των 20 και 30 x 173 χιλιοστών για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς και συμπαραγωγή και προώθηση στις ΗΠΑ των πυρομαχικών των 40 x 53 χιλιοστών.

Σημειώνεται ότι για τα πυρομαχικά των 40 x 53 χιλιοστών, τα ΕΑΣ πήραν πρόσφατα πιστοποίηση και έχουν πλέον τη δυνατότητα για εξαγωγή τους σε Γερμανία και Γαλλία.

Προωθείται, επίσης, η συμπαραγωγή μεταλλικών μερών όπλων της ΑTK για τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στο Αίγιο ως διαμετακομιστικό κέντρο για να εξυπηρετεί τις εμπορευματικές ροές προς τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά τους, τα ΕΑΣ επιδιώκουν να πιστοποιηθούν για τους κάλυκες των πυρομαχικών των Απάτσι ως δεύτερος προμηθευτής παγκοσμίως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.