Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο καιρός της Παρασκευής: «ανάσα» δροσιάς


Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς υποχωρεί σταδιακά η ζέστη και ενισχύονται οι βοριάδες στα πελάγη....



Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και Κεντρική Μακεδονία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση τη νύχτα. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανοιχτά του Ιονίου έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 και στα παραθαλάσσια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 5 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 30/08/2014

Το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στη δυτική Στερεά, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.