Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Χαρδούβελης: Μία νέα λιτότητα θα εμποδίσει την ανάκαμψη


Μήνυμα στην τρόικα να μην επιμείνει σε νέα λιτότητα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης...


 λίγες ημέρες πριν από τις επαφές με το κλιμάκιο των δανειστών στο Παρίσι.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, ο υπουργός δήλωσε ότι οι δανειστές «έχουν κίνητρο να αφήσουν την ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί, καθώς έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας», σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης.
Οπως σημείωσε ο κ. Χαρδούβελη, «η οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να δεχτεί πλήγμα από τυχόν νέους, επαχθείς στόχους», ενώ υπενθύμισε την αστοχία των δανειστών στους υπολογισμούς τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε τελικά η Ελλάδα.
«Ελπίζω αυτό να τους δίδαξε ένα μάθημα, και να μην επιμείνουν πολύ στη δημοσιονομική πλευρά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Αναφορικά με το χρέος, ο Γκίκας Χαρδούβελης σημείωσε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης των δανείων στήριξης. «Το χρέος μας είναι μεγάλο, αλλά και πολύ μακροπρόθεσμο, οπότε εύκολα εξυπηρετούμενο», ανέφερε
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «Ελλάδα έχει ήδη «υλοποιήσει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις», ενώ εκτίμησε μάλιστα ότι οι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικές στο μέλλον «επειδή η τρόικα δεν θα είναι στο λαιμό μας, αλλά στο παρασκήνιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.