Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ISIS εναντίον ΗΠΑ: «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα» [video]

Υπόσχονται χτυπήματα αλά 11ης Σεπτεμβίου οι Τζιχαντιστές

Παγκόσμιος τρόμος. «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα» απειλούν οι τζιχαντιστές εάν από τις αμερικανικές επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές τους. Απειλούν με χτυπήματα αλλά 11ης Σεπτεμβρίου σε ΗΠΑ και όσες χώρες της Ευρώπης στρέφονται εναντίον τους...



Το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των ακραίων τζιχαντιστών που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ιράκ και προκάλεσε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη χώρα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, το 2011, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι θα πλήξει Αμερικανούς "όπου κι αν βρίσκονται" εάν από τις επιδρομές αυτές χτυπηθούν οι μαχητές του.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση εμφανίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού ο οποίος είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις αμερικανικές δυνάμεις. "Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα", ανέφερε στα αγγλικά η ανακοίνωση που συνόδευε τη φωτογραφία.

Παρά τις απειλές, πάντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι είναι προς το εθνικός συμφέρον της χώρας του να διασφαλίσει ότι το Ισλαμικό Κράτος, μια οργάνωση που την χαρακτήρισε "βάρβαρη", θα περιοριστεί.

Ο Ομπάμα είπε ότι θέλει να καταστήσει σαφές στους πολιτικούς του Ιράκ ότι δεν είναι τώρα εποχή για να επιστρέψουν στον διχασμό που αποδυνάμωσε τη χώρα. Όπως σημείωσε, όταν οι ΗΠΑ θα δουν να συγκροτείται μια "αξιόπιστη" κυβέρνηση στο Ιράκ, θα μπορούν να δεσμευτούν σε μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η ύπαρξη "αποτελεσματικών εταίρων επί του πεδίου" καθιστά λιγότερο πιθανή μια παρατεταμένη αποστολή, από αυτές που συνήθως θεωρούνται μη επιθυμητές γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα.


Πλήγματα σε θέσεις των τζιχαντιστών και στη Συρία

Καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας έπληξαν και σήμερα, για δεύτερη συνεχή ημέρα, θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε δύο από τα κυριότερα προπύργια τους, στη Ράκα και στο Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χθες Κυριακή 31 τζιχαντιστές και τουλάχιστον οκτώ πολίτες σκοτώθηκαν σε 43 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ, οι οποίες ήταν οι πιο εντατικές που έχει εξαπολύσει ως σήμερα εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης η οποία έχει προκαλέσει τρόμο στον πληθυσμό στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ τις οποίες ελέγχει.

Στην επαρχία Ράκα, στην κεντρική και βόρεια Συρία, ένα από τα σημαντικότερα προπύργια του ΙΚ στο συριακό έδαφος, αεροσκάφη της συριακής ΠΑ εξαπέλυσαν 16 επιδρομές, εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών, ανέφερε το Παρατηρητήριο, το οποίο κατέγραψε τον θάνατο τριών πολιτών.

Εξάλλου τρεις επιδρομές στοχοθέτησαν θέσεις του ΙΚ στα προάστια της πόλης Τάμπκα, στο δυτικό τμήμα της Ράκα και άλλες τέσσερις έγιναν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα, που συνεχίζει να είναι περικυκλωμένο από τους εξτρεμιστές. Άλλες εννέα επιδρομές έγιναν στην πόλη Ράκα, όπου η υδροδότηση διακόπηκε εξαιτίας ενός πλήγματος σε μια μονάδα επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού.

Παράλληλα στην επαρχία Χαλέπι, όπου οι τζιχαντιστές προέλασαν ταχύτατα την περασμένη εβδομάδα εκδιώκοντας αντιπάλους τους αντάρτες, η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πολλές επιδρομές σε τοποθεσίες που βρίσκονται στα χέρια του ΙΚ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ πολίτες στην Μένμπετζ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα η ίδια ΜΚΟ ανέφερε ότι μια οδοντίατρος «εκτελέστηκε» στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ από τους τζιχαντιστές του ΙΚ, που την κατηγόρησαν πως είχε στήσει ένα «πυρήνα κατασκοπείας για λογαριασμό του συριακού καθεστώτος». Η οδοντίατρος απήχθη από το ιατρείο της στη Μαγιαντίν, μια πόλη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, μαζί με τέσσερις φίλους της η τύχη των οποίων παραμένει άγνωστη. Ο πατέρας της οδοντιάτρου ενημερώθηκε από το ΙΚ για την εκτέλεση της κόρης του.



Απήγαγαν Ιάπωνα οι τζιχαντιστές

Οι μαχητές του εξτρεμιστικού Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή ενός ιάπωνα πολίτη στη Συρία, με σχετική αναφορά τους στο διαδίκτυο, όπως μετέδωσε την Τρίτη το πρωί το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει από χθες Δευτέρα ότι διερευνά τις πληροφορίες ότι ένας ιάπωνας πολίτης έπεσε θύμα απαγωγής στη βόρεια Συρία από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας δεν έκαναν κανένα επίσημο σχόλιο ούτε επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για την απαγωγή του ιάπωνα πολίτη.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube τις προηγούμενες ημέρες έδειχνε έναν άνδρα που φορούσε T-shirt να βρίσκεται στο έδαφος και να ανακρίνεται από ομάδα αγνώστων.

Ο άντρας απαντώντας στις ερωτήσεις των απαγωγέων του ανέφερε ότι ονομάζεται Αρούνα Γιουκάβα και ότι είναι γιατρός και δημοσιογράφος. Το όνομα του ομήρου είναι το ίδιο με αυτό του διευθύνοντος συμβούλου μιας όπως περιγράφεται ιδιωτικής εταιρείας που ασχολείται με υπηρεσίας ασφαλείας.

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, όπου οι σουνίτες μάχονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, που προέρχεται από τη μειονότητα των Αλαουιτών.



Απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Συρία

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (FAA) απαγόρευσε τη Δευτέρα στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη Συρία, λόγω της σύγκρουσης που εξακολουθεί να μαίνεται σε αυτή τη χώρα. «Οι συριακές ένοπλες εξτρεμιστικές ομάδες είναι γνωστό ότι είναι εξοπλισμένες με αντιαεροπορικά όπλα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τις πολιτικές πτήσεις»¨αναφέρει η FAA, η οποία είχε ήδη απαγορεύσει από τις 8 Αυγούστου στα εμπορικά αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το Ιράκ. «Ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν καταφέρει να καταρρίψουν στρατιωτικά αεροσκάφη της Συρίας χρησιμοποιώντας τέτοιου είδους όπλα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης που έχει σημαδέψει τη Συρία για σχεδόν τρεισήμισι χρόνια» αναφέρει η ανακοίνωση-απαγόρευση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών .

Η απαγόρευση αφορά «όλες οι αμερικανικές εταιρείες και όλες τις εμπορικές πτήσεις», αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πόσα ακριβώς αεροσκάφη και εταιρείες επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση. Από τον εναέριο χώρο της Συρίας όπως και από τον αντίστοιχο του Ιράκ περνούν οι αεροδιάδρομοι για τις εμπορικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων οι οποίες συνδέουν την Ευρώπη με τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.