Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον Έμπολα


Θα συμμετέχουν ο γγ του ΟΗΕ, γενική διευθύντρια του ΠΟΥ και ο ο συντονιστής του ΟΗΕ για τον Έμπολα...



Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα για την επιδημία του ιού Έμπολα, που πλήττει τη Δυτική Αφρική, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον οργανισμό Σαμάνθα Πάουερ.

Όπως ανέφερε η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών, που προεδρεύουν του Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο, η Ουάσινγκτον επιθυμεί η συνεδρίαση αυτή να καταλήξει «σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

Η Πάουερ αναγνώρισε ότι είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο το Συμβούλιο Ασφαλείας να ασχολείται με ένα θέμα δημόσιας υγείας, όμως σημείωσε ότι «είναι ζωτικής σημασίας να εξετάσουμε την εξέλιξη της επιδημίας και να κινητοποιήσουμε τους πόρους μας» για να την αντιμετωπίσουμε. «Μπορούμε να περιορίσουμε (την επιδημία του Έμπολα) και πρέπει να αποφύγουμε να υποκύψουμε στον πανικό (…), όμως η συλλογική μας απάντηση δεν ήταν επαρκής», πρόσθεσε.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης, που θα ξεκινήσει στις 14:45 τοπική ώρα (21:45 ώρα Ελλάδας), θα είναι ανοικτή σε εκπροσώπους των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Έμπολα (τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα). Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Μάργκαρετ Τσαν και ο συντονιστής του ΟΗΕ για τον Έμπολα, δρ. Ντέιβιντ Νάμπαρο.

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους σε σύνολο 4.784 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.