Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στέλεχος επιχειρήσεων στον κόσμο!


Η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα-στέλεχος επιχειρήσεων στον κόσμο είναι η Safra Catz, η οποία αναλαμβάνει από σήμερα το ρόλο του CEO μαζί με...



τον Mark Hurd στην Oracle, μετά την παραίτηση του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας Larry Ellison από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Oracle, η μέχρι πρότινος συν-πρόεδρος της εταιρείας, Safra Catz θα είναι υπεύθυνη για όλη τη διαδικασία παραγωγής, τα οικονομικά και τις νομικές αποφάσεις, ενώ ο μέχρι σήμερα έτερος συν- πρόεδρος Marc Hurd θα είναι αρμόδιος για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τη στρατηγική. Ο Εllison διατηρεί τον έλεγχο στο τεχνολογικό τμήμα.

Οπως μεταδίδει το Business Insider, η Catz ήταν φυσική επιλογή για τη θέση αυτήν. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Oracle το 1999 και δεν άργησε να αναρριχηθεί στην κορυφή. Μέσα σε επτά μήνες έγινε εκτελεστική αντιπρόεδρος, ενώ ως το 2004 είχε στεφθεί πρόεδρος της Oracle Corporation, θέση που διατήρησε για μία δεκαετία. Διετέλεσε επίσης οικονομική διευθύντρια της εταιρείας και είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 2001.

Η Catz είναι απόφοιτος του Wharton School, ενώ έχει και πτυχίο νομικής από το Upenn. Εργάστηκε στην επενδυτική τράπεζα, Donaldson, Lufkin & Jenrette, πριν προσληφθεί από την Credit Suisse.

Η Catz έχει παίξει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στις συγχωνεύσεις και εξαγορές της Oracle, έχοντας επιβλέψει σχεδόν 100 deals, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτές περιλαμβάνεται η εξαγορά της PeopleSoft, αξίας 10,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και το deal για τη Sun Microsystems, ύψους 7,4 δισ. δολ.

Η ίδια είναι, πάντως, περισσότερο γνωστή ως η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στέλεχος στον κόσμο. Πέρυσι, οι απολαβές της έφθασαν συνολικά τα 44,3 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που της χάρισε τον τίτλο της πιο ακριβοπληρωμένης οικονομικής διευθύντριας στον κόσμο. Το 2013, έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου οικονομικού διευθυντή, με απολαβές 46,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό αυτό βέβαια ήταν χαμηλότερο από εκείνο που κέρδισε το 2012 και το οποίο ανερχόταν στα 51,7 εκατομμύρια δολάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.