Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσκόπηση - ΣΟΚ για Σαμαρά και κυβέρνηση [πινακες]


Ο Τσίπρας πέρασε για πρώτη φορά τον Σαμαρά – Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 6 μονάδες...




Κεφάλι και με διαφορά μάλιστα 6 μονάδων φαίνεται ότι παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, η Νέα Δημοκρατία 18%, η Χρυσή Αυγή έρχεται στην τρίτη θέση με 6,5%, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ελιά συγκεντρώνουν 5,5%, οι ΑΝΕΛ 3% και η ΔΗΜΑΡ 1%.



Επίσης, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 21%, ενώ το 10% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμματα.
Dimoskopisi2-570
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 28%, έναντι 27% που συγκεντρώνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Dimoskopisi1-570
Επίσης, το 54% των πολιτών απαντά πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.
Παράλληλα, το 64% εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».
Dimoskopisi3-570
Dimoskopisi4-570

Να πούμε πάντως πως το πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε δημοσκόπησή τους λίγο πριν τις ευρωεκλογές έδινε την ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ ισοδύναμα με 13,5% ενώ η πραγματικότητα ήταν πολύ μακρυά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.