Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο καιρός της Πέμπτης: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες [video]


Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στην ανατολική και βόρεια χώρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ...



Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και βόρεια χώρα προβλέπονται την Πέμπτη, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ αναμένεται βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Μακεδονία πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παρουσιάζονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια ανατολική Πελοπόννησος. Πιο αναλυτικά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Στερεά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα βόρεια θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για 19/09/2014

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.