Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τα τρία βήματα για να γίνεις ειδικός στη δουλειά σου


Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει κανείς ανεκτίμητος στην εργασία του ή ακόμα και για να κάνει μια τεράστια αλλαγή καριέρας είναι να γίνει... ειδικός στην δουλειά του...



Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτό όμως που αποτελεί έκπληξη είναι ότι κάποιος μπορεί να γίνει ειδικός στον τομέα του ή σε ακόμα και σε κάποιον άλλο πολύ εύκολα. Πώς; To Business Insider εξηγεί ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά και παραθέτει τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

1. Πρώτα πρέπει να αξιολογήσεις την παρούσα σου θέση. Τι ξέρεις να κάνεις καλά τώρα, σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρείς ότι κοντεύεις να γίνεις ειδικός σε αυτό; Το να χτίσεις επάνω σε μια ήδη έτοιμη γνώση είναι πολύ πιο εύκολο από το να αρχίσεις από την αρχή και σου δίνει περισσότερα κίνητρα.

Ωστόσο, εάν αυτό που κάνεις τώρα δεν σε καλύπτει θα πρέπει να βρεις πρώτα τι είναι αυτό που όντως θες να κάνεις. Αυτό αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα. Όταν το βρεις θα συνειδητοποιήσεις ότι το διάβασμα και η μάθηση γύρω από αυτό που πραγματικά σου αρέσει έρχεται φυσικά, χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

2. Επικεντρώσου σε ένα θέμα κάθε φορά. Ξεφορτώσου τις άχρηστες σκέψεις και ξεκίνα με απλά βήματα. Όταν μάθεις το ένα, προχώρα στο επόμενο, ώστε να χτίσεις πάνω σε σταθερές βάσεις.

3. Θυμήσου, η εξάσκηση φέρνει την τελειότητα. Δεν μπορείς να γίνεις ειδικός σε κάτι εν μια νυκτί. Χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ χρόνο και προσωπική δουλειά για να το καταφέρεις. Διάβασε, εξασκήσου και παρουσίασε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.