Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΩΡΑ:Έκκρυθμη η κατάσταση στα ναυπηγεία Ελευσίνας.Οι εργαζόμενοι κρατούν κλειδωμένο όλο το δ.σ. των ναυπηγείων


Κλειδωμένα μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων είναι όλα τα μέλη του δ.σ. των ναυπηγείων Ελευσίνας αυτή την ώρα από τους εργαζόμενους.Οι εργαζόμενοι ,που 4 χρόνια τώρα εμπαίζονται από τον ιδιόκτητη των ναυπηγείων Ν.Ταβουλάρη και τους τελευταίους 9 μήνες παραμένουν απλήρωτοι ,δέχτηκαν σήμερα μια ακόμη πρόκληση.
Ο Ν.Ταβουλάρης τους ενημέρωσε πως δεν βάζει την υπογραφή του για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και προκλητικά...


 τους είπε πως αν θέλουν ας κάνουν κατάληψη και να πάνε αυτοί να διαπραγματευτούν με τη νέα εταιρία που πρόκειται να αναλάβει την κατασκευή των  τορπιλακάτων.

Το προκλητικό ύφος του Ν.Ταβουλάρη απέναντι σε αυτούς οι οποίοι του κρατάνε απλήρωτοι το ναυπηγείο του ανοικτό,ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.Οι εργαζόμενοι είδαν πλέον πως η διοίκηση του ναυπηγείου δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα το οποίο τους δημιούργησε,αλλά μόνο για το δικό της όφελος.

Για την ιστορία ,οι εργαζόμενοι περίμεναν να πάρουν κάποια χρήματα από τα αντισταθμιστικά οφέλη κατασκευής των τορπιλακάτων ,μέσω τροπολογίας που θα κατατίθετω στη βουλή.Η ΒΑΕ κατασκευάστρια εταιρία των ΤΠΚ ,αφήνει το έργο εξαιτίας της ασυνεννοησίας που υπάρχει με τη διοίκηση των ναυπηγείων Ελευσίνας οπότε θα πρέπει να καταθέσει τις εγγυητικές επιστολές .Επίσης ο νέος ανάδοχος του έργου θα πρέπει να αναλάβει ως αντισταθμιστικά τη συντήρηση ή ανακατασκευή ενός πλοίου του Πολεμικού ναυτικού.Οι εργαζόμενοι είχαν έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο εθνικής άμυνας προκειμένου με την τροπολογία, να δοθούν στα ναυπηγεία κάποια χρήματα ως προκαταβολή ,από τα αντισταθμιστικά και έτσι να πληρώνονταν και αυτοί.Ο Ν.Ταβουλάρης όμως μπλοκάρει την υπογραφή της συμφωνίας με τον νέο ανάδοχο,με αποτέλεσμα να παραμείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν κλειδωμένα τα μέλη του δ.σ. εάν δεν δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις και λύση στο οικονομικό τους πρόβλημα.Ήδη κάποιοι από τα μέλη του δ.σ. επιχείρησαν να φύγουν αλλά οι εργαζόμενοι τους εμπόδισαν αφού κρατούν την πύλη των ναυπηγειών κλειδωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.