Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

"Κυρίαρχο θέμα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τον Ευρωπαίο άρα και τον Έλληνα πολίτη"

Σε συνάντηση με τους Έλληνες ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννη, Γ. Κύρτσο. Ε. Βόζενμπεργκ και Θ. Ζαγοράκη , στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, παραβρέθηκε η Νατάσα Ράγιου την περασμένη Παρασκευή, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και προτάσεων για την αποτελεσματικότερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Κοινοβούλιο της Ευρώπης...


Η Νατάσα Ράγιου τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα κυρίαρχα θέματα που οφείλει να περιλαμβάνει η ελληνική ατζέντα είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τον Ευρωπαίο άρα και τον Έλληνα πολίτη, καθώς και το μείζον θέμα της ασφάλειας.

Έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για το φαινόμενο εξισλαμισμού της Ευρώπη που, όπως είπε, λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις (ειδικά στη Γαλλία αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες), γεγονός που αποτελεί απειλή για την ανθρωπογεωγραφία και το κοινωνικοπολιτικό στάτους της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια.

«Στην Ευρώπη της κρίσης και των 26 εκατομμυρίων ανέργων , η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά δεν έχουν την πολυτέλεια να μην συνεργάζονται . Και ανεξάρτητα με τα ευρωπαϊκά πολιτικά λόμπι και τις κομματικές συμμαχίες , θεωρώ ζωτικής σημασίας και άκρως απαραίτητη τη συνεργασία και των 21 ελλήνων ευρωβουλευτών για το καλό της Ελλάδας» υπογράμμισε η κυρία Ράγιου
Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό να αναδεχθούν τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε ελληνικού νομού με στόχο να γίνουν γνωστά εκτός συνόρων και κατέληξε: «Η Αχαΐα πχ έχει ανάγκη τόνωσης του τουριστικού της προφίλ , ο Άγιος Ανδρέας είναι έμβλημα για τον θρησκευτικό τουρισμό, τα αρχαιολογικά ευρήματα της Ελίκης στο Αίγιο , το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, όπως επίσης και το Καρναβάλι της Πάτρας είναι κεφάλαια ανεκμετάλλευτα.

Η Δυτική Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ευρωπαϊκά κονδύλια και υποδομές για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης , είπε.

Τέλος, η κυρία Ράγιου εξέφρασε τον προβληματισμό της γιατί , ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Euroactiv.com υπάρχει σοβαρή έλλειψη ψαριών από τις ευρωπαϊκές αγορές και με δεδομένο ότι Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ευρώπης, κανένας Έλληνας ευρωβουλευτής δεν ενδιαφέρθηκε να γίνει μέλος της επιτροπής Αλιείας..

1 σχόλιο:

  1. Βρε ηλίθια, δεν έχει καταλάβει άλλο οι Έλληνες και άλλο οι υπόλοιποι ευρωπαίοι στα οικονομικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.