Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώτος Αμερικανός με Έμπολα


Στις ΗΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε θεραπεία, έφθασε ο πέμπτος Αμερικανός που προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα, την ίδια ώρα που ο πρώτος ασθενής...


 που διαγνώστηκε με το θανατηφόρο ιό σε αμερικανικό έδαφος δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Ντάλας.
Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο Ασόκα Μούκπα, ο εικονολήπτης του τηλεοπτικού δικτύου NBC που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, προσγειώθηκε στην Όμαχα, ενώ ο ασθενής διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα.
Στο ίδιο νοσοκομείο είχε νοσηλευθεί και ο δρ. Ρικ Σάκρα, ένας Αμερικανός ιεραπόστολος που προσεβλήθη από τον ιό στη Λιβερία τον προηγούμενο μήνα και θεραπεύτηκε.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώτος Αμερικανός
Ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο πρώτος Αμερικανός που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την πλευρά του, ο δρ. Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Μολυσματικών Ασθενειών (CDC), δήλωσε ότι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας παρακολουθούν στενά δέκα άτομα που είχαν άμεση επαφή με τον Ντάνκαν και θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο. Μέχρι στιγμής πάντως κανένας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας από τους 38 που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.