Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Απόπειρα αυτοκτονίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή κατάφεραν να σώσουν τον συνάδελφό τους οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας.
Άλλος ένας εργαζόμενος βρέθηκε σε πλήρη απόγνωση.Είναι ένας από τους περίπου 700 εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας,οι οποίοι είναι απλήρωτοι σχεδόν 2 χρόνια,παρά το γεγονός ότι...


 εργάζονταν ,τυουλάχιστον μέχρι σήμερα κανονικά.Τα μόνο χρήματα που πιάνουν στα χέρια τους όλο αυτό το διάστημα ήταν τα 100-200 ευρώ που έπαιρναν έναντι,που και αυτά κόπηκαν εδώ και 3 μήνες.Η διοίκηση,αν και εισπράτει από τα καράβια που μπαίνουν στο ναυπηγείο ,σταμάτησε τελείως να πληρώνει τους εργαζόμενους,θεωρώντας πιο επικερδές για την "τσέπη της" να επενδύει τα χρήματα των εργατών-χωρίς να τους ρωτήσει- σε... άλλες επιχειρήσεις.
Σήμερα,τη στιγμή που στο ναυπηγείο βρισκόταν τηλεοπτικό κανάλι από το εξωτερικό,για να κάνει σχετικό ρεπορτάζ και να διασύρει ουσιαστικά τη χώρα στην Ευρώπη,με αφορμή την συμπεριφορά του ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, άνθρωπος δεν άντεξε άλλο και ανέβηκε στο γερανό επιχειρώντας να αυτοκτονήσει.Έπειτα από σχεδόν μια ώρα οι συνάδελφοί του τον έπεισαν να κατέβει από τον γερανό και του έσωσαν τη ζωή.
Φυσικά με κάτι τέτοια ,δεν ιδρώνει το αυτί του Ταβουλάρη!

1 σχόλιο:

  1. H Ιστορία επαναλαμβάνετε σαν φάρσα …..

    4 χρόνια τα ίδια , ένας εργοδότης που ¨συμπάσχει ¨ με τον πόνο των Εργαζομένων , μία κυβέρνηση που ¨συμπάσχει ¨ και αυτή με τον πόνο των Εργαζομένων !!!

    Από την άλλη μεριά 600 Εργαζόμενοι απλήρωτοι 9 μήνες να περιμένουν μήπως κάτι γίνει και πάνε λεφτά στο σπίτι τους .
    Καταστάσεις τραγικές , απλήρωτοι λογαριασμοί – ενοίκια απλήρωτα - σπίτια στο σφυρί – οικογένειες στα συσσίτια της εκκλησίας και τρακαδόροι συγγενών και φίλων – παιδιά εργαζομένων να σταματάνε τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν λεφτά οι γονείς τους να τα στείλουν στα πανεπιστήμια της επαρχίας όνειρο ζωής που έγινε εφιάλτης .

    Ως πότε θα δουλεύουν απλήρωτοι ;
    Ως πότε δεν θα μπορούν να βλέπουν στα μάτια τα παιδιά τους ;
    Ως πότε θα ξεφτιλίζονται στους γειτονιές τους όταν πάει η ΔΕΗ να τους κόψει το ρεύμα και όταν πάει ο σπιτονοικοκύρης και φωνάζει για τα ενοίκια του ;
    Ως πότε ; Ως πότε ; Ως πότε ; Ως πότε ; Ως πότε ; Ως πότε ;

    Υπάρχουν οικογένειες που το μόνο που τρώνε είναι τσάμπα μπαγιάτικο ψωμί από τον φούρνο τις γειτονιάς .

    Η ειρωνεία η μεγάλη , την περασμένη εβδομάδα μίλησε στους Εργαζόμενους του Ναυπηγείου ο γιος του ιδιοκτήτη ( τον έχει κάνει ο μπαμπάς του Αντιπρόεδρο των Ναυπηγείων ) και τους είπε με δάκρυα στα μάτια : Καταλαβαίνω τα προβλήματα σας και εγώ κοντεύω να χάσω το σπίτι μου ……… από την τράπεζα ….

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.