Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Έτσι θα βγούμε από το Μνημόνιο


Αυτός έιναι ο οδικός χάρτης που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός της Βρυξέλλες για την πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο...



Τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο παρουσίασε ο Πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ομολόγους στις Βρυξέλλες. Οι εταίροι, άναψαν το πράσινο φως για την «προληπτική γραμμή στήριξης» που θα χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα του ΤΧΣ, τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσουν οι ελληνικές τράπεζες.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι για την προληπτική γραμμή στήριξης θα αξιοποιηθούν κεφάλαια του ΤΧΣ, που δεν θα χρειαστούν οι τράπεζες μετά και την ανακοίνωση των τεστ αντοχής την Κυριακή από την ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα, όπως αναφέρει το paraskhnio.gr, θα έχει διάρκεια ένα έτος με δύο εξαμηνιαίες αξιολογήσεις, ενώ χρήση του θα γίνει αποκλειστικά αν οι αγορές «κλείσουν» χωρίς την ευθύνη της Ελλάδας. για την προληπτική γραμμή στήριξης προβλέπονται δημοσιονομικοί όροι, αλλά και μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου, καθώς στο καταστατικό του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης) προβλέπεται η ύπαρξη βοηθητικών μηχανισμών.

Από την πλευρά του το ΔΝΤ θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου.καθώς στο καταστατικό του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης) προβλέπεται η ύπαρξη βοηθητικών μηχανισμών, ενώ προβλέπεται έμμεσο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση αποπληρωμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.