Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Eurasia Group: Για αυτό το λόγο θα πει "ναι" στις φοροελαφρύνσεις του Σαμαρά η τρόικα


Η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα θα ενθαρρύνει τους πιστωτές του επίσημου τομέα να κάνουν κάποιες παραχωρήσεις προς τη χώρα, επιτρέποντας, κατά πάσα πιθανότητα, να περάσουν οι φοροελαφρύνσεις τις οποίες σχεδιάζει η κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμούν...


 οι New York Times σε σημερινό άρθρο της ιστοσελίδας τους για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

“Είναι απίθανο να υποχωρήσει η τρόικα στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η Ελλάδα, αλλά πρέπει να δώσουν στο Σαμαρά ένα περιθώριο κινήσεων”, εξηγεί ο Mujtaba Rahman, του λονδρέζικου think tank Eurasia Group. Με τις αγορές να επηρεάζονται αρνητικά και πάλι από τον παράγοντα της πολιτικής αστάθειας, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τη στήριξη της τρόικας για τη δημοσιονομική πολιτική της, εκτιμά ο Rahman.

“Είναι πιο εύκολο για τους πιστωτές να δουλέψουν με μία κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία, από ό,τι με μία υπό το ΣΥΡΙΖΑ”, εξηγεί ο αναλυτής. Προσθέτει, όμως, πως υπάρχει μία αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “κινείται προς το κέντρο”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.