Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η Eurodisney "καταρρέει": Ξεπερνούν τα 1,7 δις τα χρέη της


Σε μαύρο χάλι βρίσκονται οι οικονομικοί δείκτες της Eurodisney του Παρισιού με αποτέλεσμα...


 όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα θα προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση με την βοήθεια της αμερικανικής μητρικής εταιρείας The Walt Disney Company.
Η Eurodisney έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο χρέος που προήλθε κυρίως από την κρίση στην παγκόσμια οικονομία η οποία προκάλεσε υποτονικότητα στις επισκέψεις. Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης της αν δεν οδηγήσει ακόμη και πιθανή εξαγορά της, τουλάχιστον έχει ως άμεσο στόχο να βελτιώσει την ταμειακή της θέση κατά περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ και να της επιτρέψει να μειώσει σημαντικά το χρέος της από 1,7 δισ. που είναι σήμερα σε 1 δισ.
Η ανακεφαλαιοποίηση περιλαμβάνει μια εισφορά σε μετρητά ύψους περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία «θα είναι εγγυημένα από την Disney, μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Euro Disney SCA και της κύριας θυγατρικής της ». Προβλέπει επίσης «την μετατροπή ενός ποσού 600 εκατομμυρίων ευρώ, ενός τμήματος του χρέους της Disney ως μέρος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Euro Disney SCA και της κύριας θυγατρικής της». Το σχέδιο θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την αναβολή της εξόφλησης των δανείων από την Disney.
«Η Ντίσνειλαντ του Παρισιού είναι ο Νο1 τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη, αλλά η επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος και η δανειακή επιβάρυνση του ομίλου έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα έσοδα και τη ρευστότητα», δήλωσε ο Τομ Γουόλμπερ, ο νέος πρόεδρος της Euro Disney, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στα μέσα Σεπτεμβρίου».ενδύει στο πάρκο για να βελτιώσει την εμπειρία του επισκέπτη", πρόσθεσε στη δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.