Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μπαίνουν μπουλντόζες στο Μικρολίμανο και γκρεμίζουν τα μαγαζιά!

Εισαγγελέας: Σε μία εβδομάδα να μην υπάρχει τίποτα!

Με εντολή εισαγγελέα κατεδαφίζονται όλες οι "παράγκες" που παράνομα έχτισαν οι επιχειρηματίες στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου...



Με το θέμα έχουμε ξανασχοληθεί και μάλιστα εκτενώς, στο planet-greece. Η πιο γραφική περιοχή του Πειραιά έχει μετατραπεί σε... γκέτο ορισμένων επιχειρηματιών, που έχουν κάνει κατάληψη παντού. Βάζουν καρέκλες μπρος στα καταστήματά τους για να παρκάρουν μόνο οι πελάτες τους. Έχουν χτίσει παράγκες αμφιβόλου αισθητικής για να σερβίρουν καφέδες, αναγκάζοντας όποιον θέλει να δει θάλασσα να πληρώσει μες στον χώρο που έχουν καταλάβει - ως προέκταση του μαγαζιού τους - τον καφέ!

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τις κατεφαδίσεις των συγκεκριμένων κτισμάτων είναι σαφής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη επιχείρησης που θα αναλάβει το έργο: «προβλέπεται η κατεδάφιση τελεσίδικων αυθαιρέτων κτισμάτων-κατασκευών πάσης φύσεως καθώς και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου εντός Αιγιαλού-Παραλίας των αναφερομένων στα πρωτόκολλα της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά αυθαιρέτων κατασκευών. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αυτά, όλα τα κτίσματα είναι "… αυθαίρετα κτίσματα κατασκευασμένα σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας του Δήμου Πειραιά».

Βάσει της απόφασης, οι καταστηματάρχες έχουν περιθώριο έως την ερχόμενη Πέμπτη για να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης άρχισε τα... πελατειακά παιχνίδια, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας για μια τέτοια μεγάλη αλλαγή.

Και ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με τροπολογία την οποία κατέθεσε στη Βουλή, προτείνει να διατηρηθούν τα καταστήματα ως έχουν μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής.

Το θέμα είναι, πάντως, να εφαρμοστεί ο νόμος, που ΚΑΙ ο πρώην δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, δεν εφήρμοσε ποτέ, και να αποδοθεί επιτέλους το παραλιακό μέτωπο στους πολίτες. Ακριβως όπως έχει γίνει και στη Μαρίνα του Φλοίσβου!

Και ας έρθουν μετά τα... τζιμάνια οι επιχειρηματίες να μας πουν ότι στην Μαρίνα του Φλοίσβου, που ΚΑΙ έχει εφαρμοστεί ο νόμος ΚΑΙ οι πολίτες έχουν χώρο για να περπατήσουν ό,τι βούλιαξαν τα έσοδά τους και πάνε για λουκέτο.

Δείτε πώς ήταν το μικρολίμανο κάποτε και πώς έχει γίνει τώρα:


πηγή φωτογραφίας: pireuspress.gr


πηγή φωτογραφίας τίτλου: digital-camera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.