Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

O Τσίπρας πληρώνει τον Σαμαρά με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσε ο ίδιος τον Παπανδρέου! [video]


Φοβερή επικοινωνιακή... πιρουέτα του Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οργή από τη Νέα Δημοκρατία...



Ο κύριος Τσίπρας, προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια δήλωσε τα εξής στο πρώτο του τετ-α-τετ εδώ και πολύ καιρό με τον πρόεδρο της δημοκρατίας: «Κύριε Πρόεδρε, πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω διότι βρισκόμαστε ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι επιλογές που έχουμε να κάνουμε είναι κρίσιμες, η κατάσταση στην κοινωνία παραμένει δυσχερής, δυσχερέστατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος. Αλλά ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε και τη στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά συντεταγμένα και ομαλά, δίνοντας το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να κρίνει ποιο από τα δύο μονοπάτια είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο».

Πιο μεγάλο ενδιαφέρον όμως είχαν οι δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο. «Ζητούμε την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών πριν από την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους και προκειμένου να διερευνήσουμε την πιθανότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας και πάλι την πολιτική αντιπαράθεση.



Οργή από τη ΝΔ

«Πρόκειται περί περίπτωσης άκρατου λαϊκισμού. Επιμένει σε μια επιζήμια ρητορεία για τη χώρα και το αίτημά του για συνεννόηση είναι υποκριτικό» σημείωνε με νόημα μετά τις δηλώσεις Τσίπρα κυβερνητική πηγή με γνώση των σχεδιασμών του πρωθυπουργού στο koolnews.gr. Παράλληλα, η ίδια πηγή απέκλειε το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «δυναμιτίζει το κλίμα», όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να ζητά συνεννόηση αλλά παράλληλα και την παραίτηση του πρωθυπουργού» έλεγε άλλο στέλεχος του κυβερνητικού επιτελείου, κατηγορώντας με τη σειρά του ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα για καιροσκοπισμό.

ΠΑΣΟΚ: Απαξίωση των θεσμών

Για απαξίωση της συνταγματικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ευτυχώς για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει μεθοδεύσεις, όπως αυτές που συνέλαβε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε ο κ. Τσίπρας να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρόλο του αρχηγού του κράτους σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα όπως το δικό μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ καλεί την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη θέση του κόμματος και ο Αλ. Τσίπρας να αποδεχτεί το διάλογο και τη συνεννόηση εν όψει της σκληρής διαπραγμάτευσης «για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, τα μνημόνια και την τρόικα».

«Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή. Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές αλλά Εθνική Σταθερότητα, για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την οικονομική της Ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία» προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.