Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ψαλιδίζεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Συρρίκνωση της διαφοράς μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, στις οποίες κάνει αναφορά δημοσίευμα του Reuters.
Ειδικότερα, σε ...


δημοσκόπηση της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, που διενεργήθηκε 17-18 Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,1% ή αλλιώς κατέχει προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του 23,7% της ΝΔ όταν σε δημοσκόπηση της εταιρείας τον Νοέμβριο η "ψαλίδα" μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν στις 5,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 5,8%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3%, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,6% και η Χρυσή Αυγή με 4,4%. Οριακά εκτός Βουλής εμφανίζονται οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1%. Οι αδιευκρίνιστες ψήφοι κυμαίνονται στο 16,2%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 4,4%.

Δεύτερη δημοσκόπηση, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την Καθημερινή της Κυριακής, δείχνει ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει συρρικνωθεί στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες από τις 7,5 που βρισκόταν τον προηγούμενο μήνα.

Φόβοι για πρόωρες εκλογές, «ναι» σε ΠτΔ από την παρούσα βουλή

Σύμφωνα με τη Rass το 56,3% των Ελλήνων πιστεύουν ότι οι πρόωρες εκλογές θα αποσταθεροποιήσουν την οικονομία της χώρας με το 41% να μην εκφράζει ανησυχία.

Το 48,8% των πολιτών δηλώνει ότι το ενδεχόμενο να είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο επόμενος πρωθυπουργός δημιουργεί φόβο έναντι του 27,7% που απαντά «ελπίδα», ενώ στο ερώτημα αν η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν μεγαλύτερο φόβο για το μέλλον, την Κουμουνδούρου δείχνει το 41,9% και τη Ν.Δ. το 37,2%

Με βάση τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, το 51,5% των Ελλήνων επιθυμεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή ενώ το 45% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.