Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η "Άννα" της νεοτρομοκρατίας


Άρωμα γυναίκας είχε το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το αντιτρομοκρατικό επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ...



Κατάθεση-«κλειδί» αυτόπτη μάρτυρα αναφέρει ότι η επίθεση έγινε από τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε βαν, το οποίο οδηγούσε άτομο με γυναικεία χαρακτηριστικά.
Η κατάθεση αυτή θύμισε αμέσως στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής μαρτυρία από το χτύπημα με καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου όταν και πάλι είχε υπάρξει αναφορά για γυναίκα. Την επίθεση τότε είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών («ΟΛΑ»), δηλαδή η ίδια τρομοκρατική οργάνωση που φέρεται να «γάζωσε» χθες με 56 σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι η σύνθεση της ομάδας που έδρασε χθες είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του χτυπήματος κατά των γραφείων της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού. Πρόκειται για τέσσερα άτομα που φέρονται να επέβαιναν στο βαν, ενώ ακόμα δύο αποτελούσαν πιθανότατα ομάδα υποστήριξης και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.
Το ερώτημα που δεν έχουν απαντήσει ακόμα τα αρμόδια στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είναι γιατί οι τρομοκράτες δεν χρησιμοποίησαν τη ρουκέτα RPG-8 που φέρονται να έχουν στο οπλοστάσιό τους. Γιατί δεν έκαναν δηλαδή ότι ο Επαναστατικός Αγώνας που πριν από χρόνια έπληξε με ρουκέτα την αμερικάνικη πρεσβεία, κάνοντας το χτύπημα γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Ρουκέτα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει η «ΟΛΑ» στο χτύπημα του περασμένου Ιανουαρίου στη λεωφόρο Συγγρού. Κάτι απρόοπτο, όμως, συνέβη και τελικά το ακύρωσαν.

Η επίθεση κατά της ισραηλινής πρεσβείας στη λεωφόρο Κηφισίας ήταν η τέταρτη της «ΟΛΑ». Η Αντιτρομοκρατική συνδέει την οργάνωση με τον Νίκο Μαζιώτη, παρότι ο τελευταίος με επιστολή που έγραψε τον περασμένο Μάρτιο αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση του με την «σχετικά καινούργια» ένοπλη ομάδα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, επιμένουν στις εκτιμήσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον τρία άτομα του «Επαναστατικού Αγώνα» αποτελούν μέλη της «ΟΛΑ». Αυτό που περιμένει τώρα η Αντιτρομοκρατική είναι την προκήρυξη με την οποία θα γίνει ανάληψη ευθύνης για το χθεσινό χτύπημα. Μέχρι να γίνει αυτό η Αστυνομία θα βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής ενέργειας, ακόμα πιο εντυπωσιακής.

ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης/huffington post Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.