Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στον... κόσμο των Σοβιέτ ο Κουτσούμπας...


"Ο αντίπαλος είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους"! Αυτό ήταν το καλύτερο που βρήκε να πει ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας! Λόγος που μυρίζει ναφθαλίνη, βγαλμένος από το χρονοντούλαπο των Σοβιέτ, χωρίς προτάσεις, χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα....



«Να πάμε στην κάλπη με το μυαλό μας στην επόμενη μέρα». Το κάλεσμα αυτό στο λαό έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Λάρισα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο πραγματικός αντίπαλος είναι «η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους». Άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει δεσμευτεί πουθενά ότι θα καταργήσει τα μέτρα και δηλώνει ότι «ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών και επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «μόνο έτσι θα μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε την Κυριακή της κάλπης και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ», προσθέτοντας ότι «γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος: Η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους, με ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα που έχουν ματώσει για να ικανοποιούν την ανάγκη για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους». «H πολιτική της ΚΑΠ και της συγκυβέρνησης έκλεισε τα 4 από τα 5 εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και πρόσφατα κήρυξε στάση πληρωμών για τους 250 εργαζόμενους και τους 4.000 τευτλοπαραγωγούς, που αν και παρέδωσαν την παραγωγή τους, είναι απλήρωτοι», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε και στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της ΚΑΠ και της ΕΕ και ότι «πουθενά δεν δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τα άγρια μέτρα π.χ. τον ΕΝΦΙΑ στο σπίτι, την αποθήκη, το σταύλο, τη φορολόγηση στο χωράφι και το χαράτσι στον ΟΣΔΕ, στις γεωτρήσεις κ.ά. Αντίθετα εχθρεύεται την εκτροπή του Αχελώου που θα δώσει ανάσα στην περιοχή και μάλιστα φτάνει στο σημείο ότι έχει μισοφτιαχτεί και σχεδόν τελειωμένα έργα όπως το έργο της Μεσοχώρας και ζητεί την καταστροφή τους».

«Την επόμενη μέρα μια ακόμα κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας, με κορμό είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ, θα συνεχίσει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη και θα βαδίσει στα ίδια αντιλαϊκά μονοπάτια - ακόμα και με διαφορετική περπατησιά - της στρατηγικής της ΕΕ, της ενίσχυσης των προνομίων των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι «το δίλημμα ποια κυβέρνηση - για ποια διαπραγμάτευση, δεν είναι δίλημμα που αφορά στο λαό, αλλά δίλημμα που αφορά στα τμήματα της αστικής τάξης, μονοπωλιακούς ομίλους που είτε με επιμήκυνση χρέους που ζητεί η ΝΔ, είτε με κούρεμα, χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική, που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκούν να ανακάμψουν τα κέρδη τους» και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ απειλεί ότι η πορεία της χώρας θα ανακοπεί αν η ίδια δεν υπογράψει τη «συμφωνία της επόμενης μέρας» και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση. Τις συμφωνίες της ΝΔ τις γνώρισε, τις έζησε στο πετσί του ο λαός πληρώνοντας ακριβά το μάρμαρο. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που κοκορομαχούν, κρύβουν από το λαό ότι η όποια ρύθμιση του χρέους και η όποια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους, ζητείται όχι για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για ν’ αυξηθεί κυρίως η κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.