Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Άρχισε τις... κωλοτούμπες για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ο Θεοδωράκης [video]


Ο "ανηψιός" άρχισε τις πολιτικές κωλοτούμπες προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ! Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 έκανε ήδη την πρώτη τούμπα, λέγοντας χαρακτηριστικα: "Το σενάριο να ξαναπάμε σε εκλογές το Μάρτιο είναι σενάριο αυτοκτονίας της χώρας και το Ποτάμι δεν θα το επιτρέψει"...



"Ο κόσμος θα αποφασίσει πως θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα, τα αποτελέσματα των εκλογών θα δείξουν ποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Κι εμείς λέμε κάτι πολύ απλό και πολύ συγκεκριμένο: Είμαστε η τρίτη καινούρια δύναμη της χώρας. Είναι ένας άθλος αυτό που έχουμε κάνει" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Θεοδωράκης σημείωσε ότι στο Ποτάμι δεν υπάρχουν ούτε συνιστώσες ούτε τάσεις και έφερε το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν υπάρχει κάποια συγγένεια μ’ αυτό το δράμα που έχουμε ζήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να υπάρχει μια συνιστώσα που να έχει μια θέση και μια άλλη που να έχει μια άλλη θέση. Τα δικά μας τα πράγματα είναι πιο απλά. Το Ποτάμι έχει τη ροή του και αποφάσισαν κάποιοι άνθρωποι και από το φιλελεύθερο χώρο και από το χώρων των μεταρρυθμιστών της Αριστεράς, σοσιαλδημοκράτες, πρώην ΠΑΣΟΚοι να υποστηρίξουν το Ποτάμι".

Παράλληλα, χαρακτήρισε την Ραχήλ Μακρή ως νέα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ακόμα και μια καινούργια συνιστώσα Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της κυρίας Ραχήλ. Η Νέα Δημοκρατία φτάνει μέχρι τις παρυφές του ΠΑΣΟΚ, παίρνει Υπουργούς από το ΠΑΣΟΚ. Εκεί μπορεί να δει κανείς ότι υπάρχουν πολλά σημάδια ανομοιογένειας. Το Ποτάμι είναι ενωμένο σε μια πορεία και δεν έχει εμφανιστεί και δε θα εμφανιστεί κανένα σημάδι ανομοιογένειας".

"Συνήθως τα κόμματα που έρχονται να διεκδικήσουν μια θέση συμπληρωματική σε μια κυβέρνηση, αυτό που τους ενδιαφέρει και το έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν, το βλέπουμε ακόμα και σήμερα, είναι «θέλω την αντιπροεδρία, εγώ θα σε στηρίξω, δώσε μου την αντιπροεδρία, δώσε μου το μεγάλο αυτοκίνητο, δώσε μου 2-3 αναπληρωτές Υπουργούς για να έχω ισορροπία στο κίνημά μου, στο κόμμα μου». Εμάς δε μας ενδιαφέρουν αυτά. Εμείς θα συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση έχοντας μια συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση. Δηλαδή θα είναι πρώτος ο Τσίπρας; Θα είναι πρώτος ο Σαμαράς; Αυτό που εμείς συζητάμε είναι ότι μια κυβέρνηση πρέπει να γίνεται από ένα κέντρο, να μην υπάρχουν παράκεντρα στην κυβέρνηση και να υπάρχει μια αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας, όχι με κομματικούς μηχανισμούς, αλλά με Έλληνες σοβαρούς, άξιους, ανθρώπους που μπορούν να βγάλουν προγράμματα και αποτελέσματα. Εκεί λοιπόν προφανώς κάποιοι από τους Υπουργούς, μπορεί να είναι κάποιος από το Ποτάμι, αλλά δε θα είναι η ταυτότητα του Ποταμιού που θα τον βάλει στην κυβέρνηση" τόνισε αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες.

"Χαίρομαι που τις τελευταίες ημέρες ο κ. Τσίπρας αρχίζει και λέει, δεν ξέρω αν το λέει όμως από κόλπο, ότι δε μας ενδιαφέρει να κάνουμε μόνο τους κομματικούς Υπουργούς. Θα έχουμε και ανθρώπους από την κοινωνία. Θα ήθελα να μάθω τι εννοεί. Θα ήθελα να μάθω γιατί μικρή χώρα είμαστε και γνωριζόμαστε. Αλλά είναι σαν πρώτη φραστική αλλαγή, θετική για μένα" πρόσθεσε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοδωράκης είπε:

"Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει να φύγουν μερικά από τα αδιέξοδα της χώρας, άρα είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, αλλά δεν είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με την έννοια του συμπληρωματικού τομέα, δηλαδή "να το πρόγραμμά μου βάλε κι εσύ την υπογραφή σου".

Υπογράμμισε ωστόσο ότι το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες απαράβατες αρχές, λέγοντας ότι η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ για την Ελλάδα. "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω αν το λέει αυτό το πράγμα", σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Πολύ πρόσφατα, δε θέλω τώρα να στιγματίσω γιατί είναι και προεκλογική περίοδος, να μη στιγματίσω κάποιους υποψήφιους Βουλευτές, αλλά βγήκαν υποψήφιοι Βουλευτές που λένε ότι «υπάρχει και εναλλακτική λύση να αλλάξουμε νόμισμα». Τι είναι αυτό; Δε σου λέω για το άλλο που είπε η άλλη, γιατί αυτό είναι στην αστεία πλευρά, στο ανέκδοτο πλευρά της πολιτικής, ότι «θα κόψουμε χρήμα»" επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπλήρωσε: "Αλλά υπάρχουν άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ που συνεχώς λένε πράγματα που αμφισβητούν την επιλογή του Έλληνα και αυτή τη στιγμή η επιλογή του Έλληνα είναι ευρώ και Ευρώπη. Μια άλλη Ευρώπη; Ναι. Με καλύτερες διαπραγματεύσεις; Βέβαια. Με αναπτυξιακή δυνατότητα για το νότο και για τους Έλληνες; Βεβαίως.

Αλλά δεν αμφισβητούμε την ευρωπαϊκή μας ταυτότητα κι εμείς δε θα συμπεθεριάσουμε για να το πω λαϊκά με κανέναν που θέλει να απομακρύνει έστω και μισό μέτρο την Ελλάδα από την Ευρώπη. Όχι μόνο να απομακρύνει, ξέρετε πολλές φορές υπάρχουν και τα ατυχήματα. Το ατύχημα δε θα επιτρέψουμε".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για ευθύνη του "παλιού πολιτικού συστήματος γι΄ αυτό που συμβαίνει σήμερα με τις τράπεζες". "Υπάρχει η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και για τον πανικό που δημιούργησαν με την πρόωρη προσφυγή με αυτόν τον τρόπο που το έκαναν. Δε θα καταφέρουν να ψηφίσουν 18άρηδες, τόσο ήταν η βιασύνη τους που τα παιδιά μας των 18 χρονών δε θα ψηφίσουν, δεν το έχουμε ετοιμάσει και δεν τους νοιάζει. Και δημιούργησαν έναν πανικό".

"Είναι λάθος λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να φοβίζουν τον κόσμο σε σχέση με τις καταθέσεις, αλλά είναι βεβαίως και επιπόλαιο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει συνέχεια ζητήματα που αμφισβητούν την πίστη του Έλληνα στο τραπεζικό σύστημα.

Πρόσφατα δεν ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν και είπαν ότι «εάν χρειαστούμε λεφτά θα τα πάρουμε από τις καταθέσεις των Ελλήνων και θα τα πάρουμε με φόρο, με κουρέματα» δεν ξέρω πως το εννοούσαν. Λοιπόν από τη μία έχουμε αυτούς που τρομοκρατούν κι από την άλλη έχουμε τους ανεύθυνους", κατέληξε.



σ.σ. Πάντως, κε... ποταμόσταυρε, δε θυμόμαστε μες στα ψηφοδέλτια να λέει κάπου ότι όποιος ψηφίζει "Ποτάμι" βάζει δίπλα επιλογή και με ποιο κόμμα θα ήθελε να συγκυβερνήσετε! Αυτό το λέμε γιατί αναφέρατε: Ο κόσμος θα αποφασίσει πως θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.