Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο καιρός της Τρίτης


Επιστρέφει ο χιονιάς, με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και βόρειους ανέμους στα πελάγη...




Την Τρίτη θα σημειωθούν ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και παροδικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το απόγευμα της ανατολικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και από το μεσημέρι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση καιρού για 18/02/2015

Την Τετάρτη στα δυτικά αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα στα πεδινά των βορειότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια τη νύχτα και το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.