Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τελεσίγραφο - ΣΟΚ στην Ελλάδα [video]

- Σκηνικό βαθιάς ρήξης στις Βρυξέλες.
- Στην κόψη του ξυραφιού η χώρα

Τελεσίγραφο 4 ημερών στην Ελλάδα για να αποφασίσει και μόνο αν πει "ναι" θα γίνει νέο Eurogroup, διαμήνυσε ο Ντάισελμπλουμ...






Σκληρή στάση υιοθέτησε το Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ να διαμηνύει στην Αθήνα πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.

Είναι «πολύ σαφές ότι το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει από τις ελληνικές αρχές. Από πλευράς χρονοδιαγράμματος, μπορεί να αξιοποιηθεί αυτή η εβδομάδα», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι υπήρξε απογοήτευση από τους περισσότερους υπουργούς για το γεγονός ότι δε βρέθηκε κοινό έδαφος συνεννόησης και επισήμανες πως η γενική αίσθηση είναι ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η επέκταση του προγράμματος. Η παράταση αυτή, εξήγησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα έδινε πολύτιμο χρόνο μερικών μηνών στο Eurogroup και μία ευελιξία στην Ελλάδα.

Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες, συνέχισε ο πρόεδρος του Eurogroup, αλλά εναπόκειται στην Ελλάδα να μας πει εάν θέλει επέκταση του προγράμματος ή όχι.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συζητήσουν με την Ελλάδα εάν και όταν η Αθήνα ζητήσει την παράταση του προγράμματός στήριξης, διεμήνυσε από την δική του πλευρά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά το τέλος του σημερινού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Όλοι είναι απογοητευμένοι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου στο οποίο δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.

Εάν η Ελλάδα δεν ζητήσει παράταση του μνημονίου θα αντιμετωπίσει μια «καταστροφή», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Έντουαρντ Σικλούνα. «Θα πρόκειται για μια καταστροφή. Η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί, να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης... Όλα εξαρτώνται από τη συνειδητοποίηση από μέρους της Ελλάδας της πραγματικής σοβαρότητας της κατάστασης, διότι ο χρόνος εξαντλείται», επέμεινε ο Σικλούνα.



Η πρώτη αντίδραση από την Αθήνα ήρθε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: Δεν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου, έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους. Όλοι μαζί οι Έλληνες λέμε όχι. Δεν εκβιαζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.