Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

"Μικρό το κακό για την Ευρώπη..." λέει ο διεθνής οίκος Fitch σε πιθανό Grexit

Αντιφατικά είναι τα μηνύματα που στέλνει ο διεθνής οίκος Fitch για ένα πιθανό Grexit. Από τη μία τονίζει ότι πλέον έχει μετριαστεί αυτή η πιθανότητα... από την άλλη όμως προσθέτει ότι οι μηχανισμοί της ευρωζώνης της επιτρέπουν πλέον να μειώσει τις απώλειες από τη μία χώρα στην άλλη, σε περίπτωση που αυτό γίνει...

"Ο άμεσος κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη περιορίστηκε μετά τη συμφωνία του προηγούμενου μήνα, ωστόσο η ασυμβίβαστη στάση που τήρησαν και οι δυο πλευρές κατά καιρούς πριν τη συμφωνία, τονίζει την πιθανότητα ενός μελλοντικού σφάλματος πολιτικής" είναι η εκτίμηση από την Fitch.

Σύμφωνα με το διεθνή οίκο όμως "η ευρωζώνη έχει αναπτύξει μηχανισμούς για να αποτρέψει μια κατάρρευση που θα οδηγούσε σε χρεοκοπία κράτους, αλλά και για να μετριάσει την μετάδοση από τη μια χώρα στην άλλη. Έτσι, μια αλυσιδωτή αντίδραση από ένα Grexit δεν είναι πιθανό να οδηγήσει τελικά σε διάλυση της ευρωζώνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.