Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δραγασάκης κατά Ντράγκι για την οικονομική ασφυξία στην Ελλάδα [video]


Έπρεπε να ανοίξει την κάνουλα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup, τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1...



«Πετύχαμε μία συμφωνία, η οποία δεν αντανακλάται πλήρως στις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκη, στη Μαρία Χούκλη.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Δραγασάκης υπενθύμισε ότι το μήνυμα που έστελνε τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ήταν ότι ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Φαίνεται, όμως, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης πως στη σημερινή απόφαση δεν ενσωματώθηκε η συμφωνία του Eurogroup.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε βέβαια πως υπήρχαν και θετικά μηνύματα από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όπως το γεγονός ότι τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα.

«Η συμφωνία που πετύχαμε είναι η βάση προς τα μπροστά», συνέχισε, σχολιάζοντας πως υπάρχουν δυνάμεις που ενδεχομένως να θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων.

Τη Δευτέρα στο Eurogroup, είπε, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πάει με επεξεργασμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Δραγασάκης.

Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσης της συμφωνίας, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος χαρακτήρισε θετικές τις πρόσφατες τοποθετήσεις από τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο εκταμίευσης τμήματος της δόσης με ορισμένες προϋποθέσεις.

Όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται.

Η επιτυχία της κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ισοδυναμεί με αποτυχία των κυβερνήσεων που εγκλωβίστηκαν στα μνημόνια, υποστήριξε ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί οι «θεσμοί» δείχνουν μία διαφορετική μεταχείριση προς την Αθήνα σε σχέση με το παρελθόν.

Κατηγορηματικός ήταν, επίσης, όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. «Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη, αλλά ποτέ δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο», είπε σχολιάζοντας τα σενάρια που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

«Η εποχή των μνημονίων έχει τελειώσει» επανέλαβε ο κ. Δραγασάκης, που παραλλήλισε τα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσαν τα μέτρα λιτότητας με εποχές πολέμου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία βάση στις πληροφορίες περί δυσφορίας του ίδιου προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τόνισε πως «πρέπει όλοι να επιταχύνουμε το έργο μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.