Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αυστραλή παράτησε τα παιδιά της για να ενταχθεί στους τζιχαντιστές


Μία γυναίκα στο Σίδνεϊ εγκατέλειψε τα δύο παιδιά της και κατέφυγε στη Συρία για να ενταχθεί...


 στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και να ξεκινήσει μία νέα ζωή, μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για μία από τους 100 Αυστραλούς και πλέον που έχουν ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Η αυστραλιανή κυβέρνηση δήλωσε σφοδρά ενοχλημένη από την είδηση και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στενά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Daily Telegraph, στις αρχές του μήνα η 26χρονη Τζασμίνα Μιλοβάνοφ, η οποία έχει ασπαστεί το ισλάμ, εγκατέλειψε τα παιδιά της-- ηλικίας πέντε και επτά ετών-- σε μία γκουβερνάντα και δεν επέστρεψε ποτέ.
Το δημοσίευμα επικαλείται τον σύζυγό της, σύμφωνα με τον οποίο, η Τζασμίνα έστειλε ένα γραπτό μήνυμα ενημερώνοντάς τον ότι βρίσκεται στη Συρία.
«Το μόνο που σκέφτομαι είναι τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άφησε αυτά τα δύο όμορφα παιδιά. Ο γιος μου έλεγε τις πρώτες μέρες ότι ελπίζει 'να 'ναι καλά η μαμά' », δήλωσε ο σύζυγός της, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
«Προτού φύγει, της έλεγα για τις ακραίες αναρτήσεις της στο Facebook. Της έλεγα ότι είναι ακραίο, ανόητο. Την προειδοποιούσα για αυτούς που συναναστρέφεται».
Η Μιλοβάνοφ είναι φίλη στο Facebook με μία άλλη γυναίκα από τη Μελβούρνη, την Ζέχρα Ντούμαν, η οποία είναι γνωστή στην Αυστραλία ως εκείνη «που στρατολογεί νύφες για τους τζιχαντιστές» και χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσελκύσει γυναίκες ώστε να ενταχθούν στην οργάνωση.
Ο σύζυγος της Ντούμαν, ο Μαχμούντ Αμπντουλατίφ, φέρεται ότι σκοτώθηκε σε μάχες με το ΙΚ νωρίτερα μέσα στον χρόνο.
Φίλοι της Μιλοβάνοφ, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, δήλωσαν ότι συχνά έλεγε ότι θα ήθελε να παντρευτεί έναν τζιχαντιστή.
Περισσότεροι από 100 Αυστραλοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να ενταχθούν στις τάξεις του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία και τουλάχιστον 30 από αυτούς έχουν σκοτωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.